Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ordførere: Rebild-ansvar bør undersøges

Mike Legarth (K) opfordrer Anny Winther (V) til at bede KL foretage en uafhængig undersøgelse af politikernes rolle i børnesagen

REBILD: - Jeg er selv tidligere borgmester, og det ville jeg afgjort selv gøre i den situation, og det vil jeg også anbefale Rebilds borgmester at gøre, siger kommunalordfører Mike Legarth til Nordjyske.

- Så kan det blive afklaret, hvilket mandat de ansatte i kommunen har arbejdet under - om ikke andet så for at rense politikerne, siger han og er enig med Per Clausen (EL) i, at det politiske ansvar i sagen bør undersøges.

Lisbeth Bech Poulsen (SF) vil opfordre Rebild til at få Ankestyrelsen til at lave en uvildig undersøgelse. Men vil borgmesteren i Rebild ikke det, vil hun foreslå ministeren at tage skridtet om bede Ankestyrelsen lave en undersøgelse.

Kommunalordfører Morten Marinus (DF) mener også, at kommunen bør iværksætte en uvildig undersøgelse. Kommunalordfører Simon Kollerup (S) vil gerne gøre det lettere at stille borgmestre til ansvar i valgperioden, hvis de misrøgter deres opgave. Et udvalg skal nu - i kølvandet på Farumkommissionens rapport - se på dette.

ka