Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Anker Boye og Erik Nielsen i spil som ny KL-formand

Fra kilder i og omkring KL lyder det, at Rødovres borgmester, Erik Nielsen og tidligere KL-formand og nuværende borgmester i Odense, Anker Boye er stærke kandidater til KL's formandspost
7. MAJ 2012 7.29

HORSENS: I første omgang bliver Aalborgs rådmand, Thomas Kastrup-Larsen (S), indkaldt som suppleant for Jan Trøjborg i KL. Senere hen på et ekstraordinært bestyrelsesmøde bliver det besluttet, hvem der skal overtage posten efter den afdøde Horsens-borgmester og KL-formand, Jan Trøjborg.

I følge Politiken er Odenses borgmester Anker Boye, der fra 1998 til 2002 var formand for KL, og Rødovres borgmester Erik Nielsen, der selv var kandidat til formandsposten i 2005, hvor Jan Trøjborg blev valgt, stærke kandidater til at overtage KL-formandsposten.

Desuden skriver Politiken, at det er usandsynligt, at Københavns overborgmester, Frank Jensen, som også sidder i KL's bestyrelse, vil blive valgt til formand, da det vil give en magtkoncentration, som KL ikke har tradition for.

Jan Trøjborgs efterfølger bliver reelt udpeget af de ni borgmestre og medlemmer i bestyrelsen fra S og SF, som siden seneste kommunalvalg har haft flertallet.

Da Socialdemokraterne – med seks medlemmer – er partiet med flest stemmer i bestyrelsen, skal den nye formand findes blandt S-borgmestrene i bestyrelsen. Den ny KL-formand kan derfor enten blive Københavns overborgmester, Frank Jensen, Odenses borgmester Anker Boye, Haderslevs borgmester Jens Chr. Gjesing, Slagelses borgmester Lis Tribler, Rødovres borgmester Erik Nielsen eller rådmand i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen. Det skriver Berlingske.

Den socialdemokratiske gruppe i Horsens byråd har besluttet, at det i løbet af i dag eller i morgen bliver offentliggjort, hvem der skal være ny borgmester. Anden viceborgmester Peter Sørensen (S) vil ikke sætte sig selv i spil, men fastslår dog, at 'det bliver en socialdemokrat', skriver Jyllands-Posten.

lcl