Andel køber Hillerøds elnet

Andel har indgået aftale med Norlys om at købe netselskabet N1 Hillerød. Med handlen overtager Andel elnettet i Hillerød.
9. JUN 2021 8.54

HILLERØD: Andel har været på opkøb hos Nordlys og købt netselskabet N1 Hillerød, som forsyner cirka 15.000 husstande i Hillerød med strøm. Parterne har ikke ønsket at oplyse købsprisen.

I handlen indgår cirka 110 km elnet på højspændingsniveau, cirka 170 km elnet på lavspændingsniveau og knap 16.000 elmålere. Handlen kommer som en konsekvens af, at Nordlys ønsker at fokusere på det jyske marked.

- Med Andel har vi fundet en god og langsigtet ejer af elnettet i Hillerød. De har de rette kompetencer og ressourcer til at drive elnettet til gavn for forbrugerne. Samtidig skærper vi vores eget fokus på drift af elnet i vores forsyningsområde i Jylland, siger Jesper Barslund, direktør for infrastruktur i Norlys.  

Vil samle det østdanske elnet

Baggrunden for Andels køb af elnettet i Hillerød er en ambition om at samle hele det østdanske elnet og sikre, at det med løbende investeringer og modernisering kan spille en afgørende fremtidig rolle i den grønne omstilling.

Senest har Andel i 2020 købt Radius, der driver det elnet, som forsyner over en mio. hjem og virksomheder i Københavnsområdet, i Nordsjælland og i dele af Midtsjælland.

- Vores to netselskaber Radius og Cerius har solid erfaring i at drifte, vedligeholde og udbygge hele det østdanske elnet. Det er jo i forvejen Radius’ overordnede elnet, som forsyner Hillerød med strøm, og derfor kender vi den lokale elforsyning rigtig godt, siger Knud Pedersen, distributions- og reguleringsdirektør hos Andel. 

Handlen er betinget af Energistyrelsens godkendelse, som forventes at være på plads i løbet af indeværende år.

amp