Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Almene boliger står tomme

Et stort boligselskab har opgivet at leje boliger ud i 17 udkantsbyer og går mod konkurs
KORT NYT22. MAJ 2012 6.46

IKAST: Når købmanden, skolen og sågar alderdomshjemmet lukker, er det ikke længere muligt at udleje almene boliger i mindre bysamfund i Udkantsdanmark. Det mener det almene boligselskab Bomidtvest, der har 3.600 boliger fordelt over hele Midt- og Vestjylland. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bomidtvest har udpeget 17 små bysamfund, som man ikke længere tror på. Boligerne i disse områder reorganiseres ifølge direktør Per Dyhr Jensen i mindre afdelinger, som man kan lade gå konkurs, uden at det går ud over selskabet og de øvrige lejere. Det er dem, der betaler prisen over huslejen, når der er mange tomme lejligheder.

- Det bedste ville være bare at rive boligerne ned, men vi kan ikke få støtte, og så koster det en jetjager, fordi vi både skal betale selve nedrivningen og står tilbage med en restgæld, siger Per Dyhr Jensen. I Landsbyggefonden, som normalt yder økonomisk støtte til renovering af almene boliger, afviser formand Jesper Nygård at hjælpe: - Vi kan godt støtte nedrivning af boliger, men kun når der står nogle boliger tilbage, som forbedres og kan gøres attraktive. De områder, hvor det lokale selskab ikke ser nogen fremtid, kan vi ikke gøre noget for, siger han.

bi