DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ældreplejen i Frederikssund også ramt af corona
Yderligere syv ansatte på Vendelbocentret er konstateret smittet.
Foto: René Schütze, Ritzau Scanpix

Ældreplejen i Frederikssund også ramt af corona

I Hjørring er yderligere syv smittet på et plejehjem.

FREDERIKSSUND / HJØRRING / VARDE: En del af et daghjem i Frederikssund er lukket ned, efter at en bruger er testet positiv med covid-19, oplyser kommunen.

Covid-19-afsnittet på et omsorgscenter er blevet genåbnet, så brugeren og hendes mand, som også er testet positiv, kan bo der indtil videre, skriver sn.dk. De øvrige syv brugere og medarbejderne er blevet testet og afventer svar.

Også en del af kommunens døgnpleje er ramt. To ældre borgere, der får hjemmehjælp, og to medarbejdere blev konstateret smittet i sidste uge, skriver avisen.

Næst efter Hjørring er Frederikssund den kommune, som har haft flest smittede i forhold til antal indbyggere den seneste uge, viser nyeste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Smittetal steget i Hjørring

I Hjørring er yderligere syv medarbejdere på plejehjemmet Vendelbocentret fundet smittet, skriver Nordjyske. Dermed er 29 ansatte og 12 beboere nu testet positiv.

- Vi har ikke konstateret smittede på andre af vores plejecentre, men har nu 29 smittede medarbejdere på Vendelbocentret, siger Leif Serup, direktør for Sundheds-, ældre- og handicapforvaltningen i Hjørring, til Nordjyske.

Han oplyser, at cirka halvdelen af de hjemsendte medarbejdere har symptomer på coronavirus.

Hjørring Kommune arbejder tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsstyrelsen for at få inddæmmet smitten,  som også har ramt hjemmeplejen og tre skoler.

To elever på en skole blev konstateret smittet torsdag, men alle smittetilfælde på de tre skoler har vist sig at have relation til allerede kendte smittekæder, oplyser kommunen.

Til gengæld er 11.000 mink på en minkfarm blevet aflivet,  efter at der blev konstateret smitte blandt dyrene.

Falsk alarm i Varde

I Varde blev en børnehave tidligere på ugen lukket, efter at ti børn og en ansat viste symptomer på at være smittet med covid-19.

Alle prøver var dog negative, oplyser kommunen. Formentlig har der været tale om en almindelig forkølelse. Børnehaven genåbner mandag efter en grundig rengøring.

ak

Artiklen er opdateret 19. juni 11.40 med oplysninger om nye smittede på Vendelbocentret.