DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Fyn og Ishøj har været smittefri en uge
Kortet viser antal smittede pr. 100.000 indbyggere - jo mørkere farve, des flere smittede. De grå kommuner har været uden nye smittede i en uge.

Fyn og Ishøj har været smittefri en uge

50 nye er testet positiv siden i går, heraf ti i Københavns Kommune og seks i Hjørring.
18. JUN 2020 14.52
TEMA: Corona

50 nye er testet positive det seneste døgn, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Samtidig er to coronasmittede døde, så antallet af coronarelaterede dødsfald i Danmark nu runder 600. 

Ti af de nye smittede er fundet i Københavns Kommune, viser DK Nyts sammenligning med tallene fra i går. Seks er fundet i Hjørring, som har været hårdt ramt de seneste dage, mens fire blev fundet i Høje-Taastrup og tre i henholdsvis Lyngby-Taarbæk, Egedal og Greve.

14.149 personer er blevet testet det seneste døgn.

Ser man på tallene for den seneste uge, har Fyn for første gang været helt uden nye smittede, efter at Odense også er sluppet for nye tilfælde. Derimod er 14 jyske kommuner nu ramt af smitte, hvilket er det højeste antal længe.

I Østdanmark har 13 kommuner været uden nye smittede i en uge, heriblandt Ishøj, Vallensbæk og Albertslund, som tidligere har været hårdt ramt.

38 er indlagt

38 er nu indlagt med covid-19, hvilket er én mindre end i går. Seks er på intensiv afdeling, heraf tre i respirator. 

Seruminstituttet ændrede onsdag måden at opgøre antal indlagte. Nu tælles kun tilfælde, hvor man indlægges senest 14 dage og højst 90 dage efter den første positive coronatest. På den måde fjernes fx personer, som indlægges af en anden grund længe efter, at de har været smittet, eller som er indlagt i længere tid med en kronisk sygdom.

Den nye definition fjernede onsdag 17 fra antallet af indlagte.

23 af de 38 indlagte er fra Region Hovedstaden, mens ni er fra Nordjylland og seks fra Sjælland. 

Flere smittede i Hjørring 

I Hjørring er to nye medarbejdere på plejehjemmet Vendelbocenteret i Sindal testet positiv. Dermed er 22 ansatte på plejecentret testet positiv og yderligere ni medarbejdere sendt hjem, skriver Nordjyske

Derudover er der også fundet smittede i privat hjemmepleje og på andre plejehjem samt på flere skoler. Senest er to klasser på Lundergårdskolen i Hjørring sendt hjem resten af året, fordi to søskende er konstateret smittet.

Også i nabokommunen Frederikshavn er flere klasser fra flere skoler sendt hjem efter et fodboldstævne, hvor en deltagende elev senere viste sig at være smittet.

16 passagerer på fly smittet

I den anden ende af landet kan 18 tilfælde af covid-19 nu spores tilbage til et fly, som 6. juni landede i København fra Islamabad. Det oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag.

Fire personer ombord vurderes at have været smitsomme, og efterfølgende er i alt 16 passagerer testet positiv. Dertil kommer to smittede, som ikke selv var med flyet, men som er nære kontakter til to af passagerne. Det er uvist, hvornår de 18 er testet positiv, og om de stadig befinder sig i Danmark.

- Sagen illustrerer med al tydelighed, at det er ufatteligt vigtigt, at vi fortsat passer på os selv og hinanden ved at følge anbefalingerne om at holde afstand, have god hygiejne og lade os teste, skriver konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri.

Rettelse 19. juni: Antal nye smittede ændret fra 40 til 50 efter rettelse i Sundhedsstyrelsens gengivelse af tallene.