dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Ældre indvandrere får råd til plejebolig

Ændring af ufleksibel boligstøttelovgivning på vej. Århus-rådmand Dorthe Laustsen (SF) Århus, roser i denne sag velfærdsministeren
ÅRHUS: I sommeren 2008 fortalte flere medier historien om Anjel Temirci fra Århusområdet, som ikke kunne flytte i en almen plejebolig, selv om hun er stærkt plejekrævende.

En ufleksibel boligstøttelovgivning er skyld i dette. Ældre indvandrere i Danmark, som ikke er berettiget til folkepension, modtager kontanthjælp i stedet for folkepension. Ud over kontanthjælpen er disse ældre berettiget til boligsikring. Boligsikringen er imidlertid langt fra nok til at dække udgifterne i en almen plejebolig, men der er i lovgivningen ikke hjemmel til at give den højere boligydelse, da dette kræver, at den pågældende har ret til pension.

Anjel Temirci er således ikke berettiget til at modtage boligydelse, fordi hun ikke er berettiget til folkepension. Derfor kan hun ikke betale huslejen i en almen plejebolig, og Århus Kommune har ikke hjemmel til at yde andre økonomiske tilskud til kvinden

Rådmand Dorthe Laustsen (SF) rettede derfor henvendelse til velfærdsminister Karen Jespersen (V), som nu har reageret ved at sende et lovforslag i høring.

- Jeg er rigtig glad for, at ministeren vil ændre boligstøtteloven, så Anjel Temirci og andre i hendes situation kan få råd til en almen plejebolig, siger Dorthe Laustsen og tilføjer, at forslaget dog kræver en finpudsning:

- Jeg har opfordret velfærdsministeren til at luge ud i bureaukratiet i forslaget, så det er i overensstemmelse med den afbureaukratiseringsreform, som hun selv har søsat. Når det er sket, er jeg ganske tilfreds med, at det nu bliver muligt at give alle ældre i Danmark en lige behandling i ældreplejen. Der skal lyde stor ros til ministeren, fordi at hun har lyttet.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/aeldre-indvandrere-faar-raad-til-plejebolig

GDPR