

NYBORG: Et eksternt advokatfirma, Norrbom Vinding, skal de kommende uger undersøge nye henvendelser til Nyborg Kommunes whistleblowerordning i forbindelse med et muligt brud på anonymiteten i en undersøgelse af kulturen i kommunen, skriver Fyens Stiftstidende.
Mistanken om brud på anonymiteten kom mandag, da en medarbejder fortalte byrådsmedlem Vibeke Ejlertsen (S), at vedkommende var blevet kontaktet af netop den chef, som medarbejderen i undersøgelsen havde rettet kritik imod.
- Hvis det er en person, som har gjort noget ulovligt i form af at bryde sin tavshedspligt, går der en proces i gang, hvor vi vurderer på den enkelte personalesag, siger økonomi- og digitaliseringsdirektør Anders M. Sørensen og tilføjer til avisen:
- Er det til gengæld Komponent (Det KL-ejede analysefirma, der har lavet kulturundersøgelsen, red.), der har brudt deres tavshedspligt, skal vi have en alvorlig samtale med dem, siger han. Han vil ikke oplyse, hvor mange sager, der er tale om. I et informationsbrev fra Komponent om whistleblowerordningen skriver firmaet, at der er vandtætte skotter mellem Komponent og Nyborg Kommune, og at ingen i organisationen får indsigt i datasæt eller enkeltbesvarelser.
Tilliden udfordret
Forud for sagen mandag om det mulige brud på anonymiteten kom der i sidste uge fokus på den generelle tillid mellem medarbejdere og ledelse, da hoved-MED i en mail opfordrede til ikke at gå i pressen anonymt med bekymringer om arbejdsforholdene i kommunen.
Som fortalt i DK Nyt fik det onsdag Folketingets Ombudsmand til at bede kommunen om en nærmere forklaring og inden for fire uger orientere ham om "hvordan hovedudvalgets mail skal forstås i lyset af de regler, der gælder om offentligt ansattes ytringsfrihed".
I mailen fra hoved-MED blev både medarbejdere, ledere og politikere derudover opfordret til at undlade at kommentere anonyme henvendelser, "da det ikke bidrager konstruktivt", fremgår det af ombudsmand Niels Fengers brev til kommunen.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.