Indsats mod mistrivsel:
Aarhus styrker PPR med ti medarbejdere

KORT NYT31. MAJ 2022 11.15

AARHUS: Aarhus Kommune vil ansætte ti nye medarbejdere i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) til sagsbehandling af børn og unge i mistrivsel i skole og dagtilbud, skriver DR Nyheder. Der bliver bl.a. tale om flere psykologer, som kan sagsbehandle og hjælpe dagtilbud og skoler med børn med særlige udfordringer.

Siden 2018 er der sket en fordobling af henvendelserne, så der sidste år var 2.830, og rådmand for børn og unge Thomas Medum (SF) siger til kanalen, at PPR-afdelingen de sidste mange år har haft samme størrelse på trods af, at sagerne er blevet flere. Afdelingen er i forvejen ikke for stor i forhold til antallet af indbyggere i kommunen, og selvom ti nye medarbejdere er en markant forbedring, så får det dog ikke serviceniveaet over landsgennemsnittet.

- Der er ingen tvivl om, at arbejdspresset har været stort. Der er børn, der mistrives, som ikke havde behøvet det, hvis ressourcerne var gode nok. Vi er gået fra, at ventetiden var acceptabel, til at det nu er nødvendigt at sætte ind. Det er ikke, fordi vi alene med et styrket PPR kan få vendt den udvikling, så det her er også brandslukning, siger han.

cwa