Aarhus Byråd vil have genbehandlet omdiskuteret højhussag

KORT NYT11. JUN 2021 9.20

AARHUS: Den endelige beslutning om byggeriet af et højhus på 150 meter midt i Aarhus er udskudt. Torsdag besluttede byrådet, at sagen skulle tilbage til udvalget for at få undersøgt en række spørgsmål og mulige ændringer. Det skete, efter at Socialdemokratiet op til mødet havde ændret mening og igen ville have sagen i udvalgsbehandling. På mødet endte Venstre, der hidtil har støttet byggeriet, med at bakke op om forslaget. Det skriver JP Aarhus.

Højhuset på Mindet 6 har været til heftig diskussion - især højde, arkitekturen og trafikforhold. Byggeriet har både mødt kritik i byrådet og blandt aarhusianerne. Også biskoppen for Aarhus Stift og museumsdirektøren i Den Gamle By har været ude med en kraftig kritik. Den største bekymring har gået på, at et så højt byggeri ville svække byens kulturmiljø omkring domkirken, den gamle industrihavn og byens midte.

Nu skal sagen behandles igen og en reduktion af højden er muligvis på tegnebrættet. På byrådsmødet kom det også frem, at bygherren har lyttet til borgeres forslag og vil komme med bud til mulige ændringer for at finde en bedre løsning. I byrådet har SF og Enhedslisten hele tiden været imod byggeriet og dets højde, mens DF og De Konservative stadig bakker op om de nuværende planer.

mh