
I årets løb er der kommet 14 nye ansigter på kommunaldirektørposterne, mens der er tre ledige pladser til besættelse.
På Bornholm er den tidligere KL-direktør Sine Sunesen tiltrådt som efterfølger for Johannes Nilsson, der blev fritaget for tjeneste i marts. Og også i Furesø valgte byrådet en ansøger udefra, da Steen Vinderslev valgte at vende tilbage til jobbet som kommunaldirektør i Middelfart efter tre år i Furesø. Her kom Nicolai Kragh fra et job som ressourcedirektør i Børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.
Udefra kom også Jacob Thune til Hvidovre - nemlig fra Greve, hvor han var direktør for områderne teknik og miljø, sundhed og pleje samt kultur og fritid. Han har afløst Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager.
Inger Marie Vynne blev fyret i Lejre efter ni år som kommunaldirektør - og tiltrådte senere på året i Kerteminde. Her har hun afløst Anders Bjældager, som nu er kommunaldirektør i Slagelse. Her blev Frank E. Andersen afskediget i det ikke ukendte ønske om en ny profil.
Det hører med til historien fra Lejre, at den nye borgmester Tina Mandrup (V) og det borgerlige flertal på 13-12 stod bag afskedigelsen, mens oppositionen kaldte det en politisk fyring og fandt "afskedigelsen af kommunaldirektøren uforståelig, usaglig og utilstrækkeligt begrundet", som S, SF, EL og R fik tilføjet beslutningsreferatet.
Anders Agger blev Lejres nye kommunaldirektør. Han kom med erfaring fra tilsvarende job i Ballerup og Rødovre - i alt 14 år som kommunaldirektør.
Tim Jeppesen, der også har erfaring som kommunaldirektør fra andre kommuner - Fredericia og iøvrigt også Kerteminde - blev den nye på topposten i Nyborg, hvor Lars Svenningen stoppede efter længere tids sygemelding.
I Solrød blev Nikolaj Weyser Mortensen den nye profil, som økonomiudvalget ønskede sig efter kommunaldirektør Henrik Winther Nielsen, der måtte fratræde på den baggrund. Mortensen havde været direktør i Rødovre.
Fire forfremmelser
I Faxe blev det nye ansigt den konstituerede, der trådte til, da det blev nødvendigt, nemlig Thomas Knudsen, der i tre år havde været direktør for social/beskæftigelse, kultur/fritid samt plan/miljø. Han har afløst Carsten Riis, som blev direktør for Metroselskabet & Hovedstadens Letbane.
Også i Fredensborg var der tale om en forfremmelse, da Mads Toftegaard blev den nye på posten. Han havde tidligere været både direktør, økonomichef og centerchef, da han afløste Kim Herlev Jørgensen, som selv valgte at stoppe.
Et kendt ansigt var der også tale om i Rødovre, da Henrik Abildtrup afløste Anders Agger. Han havde både været direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen og konstitueret kommunaldirektør.
Forfremmelse så man også i Aarhus, da Martin Østergaard Christensen blev ny stadsdirektør efter at have været direktør i Børn og Unge. Den mangeårige stadsdirektør Niels Højberg valgte at fratræde ved udgangen af februar i år.
Tre vakante
I tre kommuner er stillingen vakant. Det gælder i Hedensted, hvor Steinar Eggen Kristensen fratrådte, da byrådet også her ønskede en anden profil. Det gælder også i Helsingør, hvor Stine Johansen stoppede for at tage et nyt job i KL's direktion, hvor hun bliver direktør for klima, energi og miljø. Her varetager Stella Hansen midlertidigt direktørposten.
Endeligt er der Aalborg, hvor Christian Roslev efter seks et halvt år forlader jobbet fra årsskiftet for i stedet at blive associeret partner i konsulentfirmaet Genitor. Hans fratræden kom efter en periode med stor debat om kommunens udbetaling af tilskud til forskellige events, samt brug af - og opstramning af regler for - kommunale kreditkort.
Tilføjelse 2. januar: Efter henvendelse fra Vordingborg Kommune iler vi med også at få nævnt kommunaldirektør-skifte nummer 14, nemlig i Vordingborg, hvor Kristina Sloth blev den nye afløser for Lau Svendsen-Tune, som fra nytår skiftede til jobbet som direktør i DM, tidligere Dansk Magisterforening. Hun kom fra en stilling som vicekommunaldirektør i Lejre.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.