Pernille Blach Hansen bliver regionsdirektør i Midtjylland
Foto: Peter Ravnsborg, Region Midtjylland

Pernille Blach Hansen bliver regionsdirektør i Midtjylland

Efter en afstikker til det private er det tidligere folketingsmedlem for S tilbage i offentlig ledelse.
20. DEC 2018 9.29

MIDTJYLLAND: Regionsråd Midtjylland har ansat Pernille Blach Hansen som ny regionsdirektør. Hun kommer fra en stilling som seniordirektør i Lego Group og har før da været Group Vice President i Grundfos, direktør i Randers Kommune og folketingsmedlem for Socialdemokratiet gennem ni år.

Hun har derimod ikke været direktør i Aarhus Kommune, som ellers for godt et år siden ansatte hende i stillingen som direktør for Teknik og Miljø. Stillingen var ledig efter en række skandalesager i forvaltningen om blandt andet korruption, magtmisbrug og nepotisme, men ansættelsessagen blev blot en forlængelse af problemerne i forvaltningen.

Samtlige borgerlige partier i Aarhus Byråd - Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige - gik allerede inden det afgørende byrådsmøde imod ansættelsen, blandt andet begrundet i at hun ikke havde haft ‘betydeligt ledelsesmæssigt ansvar’ siden 2010, da hun forlod Randers Kommune. Modstanden var så stærk, at fortroligheden i rekrutteringsprocessen blev brudt, herunder om uenigheden om Pernille Blach Hansens person, og allerede dagen efter det famøse byrådsmøde trak hun sin ansøgning tilbage og sagde nej tak til stillingen.

Til jobbet som regionsdirektør har hun ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) 'en spændende og relevant profil'.

- Jeg er sikker på, at hun kan løfte opgaven som regionsdirektør med respekt for de særlige betingelser, der kendetegner politisk ledede organisationer, siger han.

Pernille Blach Hansen var 1998-2006 folketingsmedlem for Socialdemokratiet og i en periode partiets politiske ordfører, men forlod politik for at blive direktør for teknik og miljø i Randers Kommune 2006-2010. Derfra skiftede hun til det private, først Grundfos og siden Lego Group.

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, 44 år og datter af tidligere regionsrådsformand Bent Hansen (S). Hun erstatter Jacob Stengaard Madsen, der fratrådte som regionsdirektør i august efter afskedigelser af to hospitalsdirektører som kulmination på længere tids uro.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt