Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) er en af de seks siddende borgmestre, der ikke stiller op til KV17. <br />Foto: Per Folkver, Ritzau Foto.
Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) er en af de seks siddende borgmestre, der ikke stiller op til KV17.
Foto: Per Folkver, Ritzau Foto.

40 ud af 48 siddende V-borgmestre stiller op igen til KV17

24. apr 2017, 13:10KV17
Og to borgmestre i ø-kommuner, hvor valgforberedelserne foregår lidt anderledes end i de store kommuner, kan meget vel føje sig til rækken

Ud af de aktuelle 48 siddende Venstre-borgmestre, er der seks, der af forskellige grunde ikke stiller op til KV17, to, der endnu ikke er udpeget, men regner med at være deres partis spids, og så 40, der nu officielt er udpeget til at stå øverst på stemmesedlen.

Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesen (V) var den første, der lidt overraskende meldte fra efter bare en enkelt valgperiode, hvilket fik hans partiforening til at markere, at den næste spids må være parat til mere end én periode. Det blev iøvrigt Søren Kristensen.

Mindre overraskende har det været, at Johnny Søtrup (V) fra Esbjerg og Iver Enevoldsen (V) fra Ringkøbing-Skjern har meldt fra. De har adskillige år i kommunalpolitik og i borgmestersæderne bag sig, og er blevet erstattet af henholdsvis Jesper Frost Rasmussen (V) i Esbjerg og Hans Østergaard (V) i Ringkøbing-Skjern.

Tre planlagte V-borgmesterskifter
I Thisted blev den siddende borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) besejret som spids til KV17 af Niels Jørgen Pedersen. I Ikast-Brande valgte siddende borgmester Carsten Kissmeyer (V) at fravælge kommunapolitik for at blive den midtjyske V-kandidat til posten som regionsrådsformand. Og på Langeland valgte den siddende borgmester Bjarne Nielsen (V) fornylig at droppe sit spidskandidatur, som han ellers forlængst havde vundet. Et år med voldsom turbulens som driftsherre på en række asylcentre endte med et rødt kort fra Udlændingestyrelsen og har nu fået ham til at trække det stik. Her har Venstre endnu ikke udpeget en ny spids.

På Fanø har der endnu ikke været en officiel udpegning af Venstres spidskandidat, men borgmester Erik Nørreby (V) melder sig over for dknyt klar igen. Heller ikke på Læsø er den politiske proces nået til det punkt, og borgmester Tobias Birch Johansen - der i parantes bemærket først efter KV13 meldte sig ind i Venstre -  melder sig tilsvarende klar til endnu en periode.

Når det gælder Venstres lange række af borgmestre i denne byrådsperiode skal det også nævnes, at tre kommuner har oplevet et planlagt borgmesterskifte, nemlig i Vejle, hvor Arne Sigtenbjerggaard (V) gik af i utide og blev afløst af Jens Ejner Christensen. Det gælder også Egedal, hvor Willy Eliasen (V) er blevet afløst af Karsten Søndergaard, samt i Vordingborg, hvor Knud Larsen (V) er blevet afløst af Michael Seiding Larsen (V).

I en enkelt kommune er den siddende borgmester et forhenværende V-medlem. Det gælder i Stevns, hvor Mogens Haugaard Nielsen ikke længere har byrådsgruppens eller partiets opbakning, men nu repræsenterer - og iøvrigt stiller op igen på - sin egen liste.

 
27. april 14.40: Sidste afsnit tilføjet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet