KV17: 31 ud af 34 siddende S-borgmestre stiller op
Borgmester i Næstved Carsten Rasmussen, der er blandt de 31 S-borgmestre, der også er deres partis spidser.
Foto: Per Rasmussen, Polfoto

KV17: 31 ud af 34 siddende S-borgmestre stiller op

Blot 28 af de nuværende socialdemokratiske borgmestre har haft deres titel i hele denne periode
31. MAR 2017 12.00
TEMA: KV17

De har ikke alle 31 været borgmestre i hele denne byrådsperiode fra 2014-2017, men af de 34 socialdemokrater, der i skrivende stund er borgmestre, har de 31 både meldt sig klar og er blevet valgt som spidskandidater til KV17 af deres respektive bagland.

Det står klart, efter en af de gamle i gårde, borgmester og tidligere KL-formand Erik Nielsen (S), uden modkandidater blev udpeget af partiforeningen i Rødovre torsdag aften.

De tre, der ikke stiller op igen, er for det første Ærøs borgmester siden KV13, Jørgen Otto Jørgensen, der allerede i marts 2016 gjorde klart, at han ikke ville fortsætte. Han var også borgmester i Ærøskøbing fra 1998-2009. På Ærø måtte der tre urafstemninger til, før byrådsmedlem Ole Wej Petersen kom øverst på S-listen foran to andre.

I Tårnby besluttede veteranen Henrik Zimino i oktober 2016 at stoppe, efter han har været borgmester siden 1994. Her hedder den nye S-spids Allan Steenberg Andersen.

Endelig har Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (S), i januar i år valgt ikke at stille op igen efter 15 år på posten. Selv peger hun på gruppeformand Trine Gräse som mulig socialdemokratisk spids.

Tre kom til i perioden
Det hører med til historien, at tre af de siddende S-borgmestre er kommet til i denne byrådsperiode. I september 2016 gik SF-borgmester i Lejre Mette Touborg overraskende af midt i perioden for at blive direktør i Københavns Kommune, og det blev socialdemokraten Carsten Rasmussen - ikke at forveksle med Næstveds borgmester af samme navn og parti - der blev udpeget som efterfølger.

I Brøndby døde borgmester Ib Terp i oktober sidste år og blev efterfulgt af Kent Magelund. Og i december var der borgmesterskifte i Odense, hvor veteranen Anker Boye i et planlagt borgmesterskifte trådte tilbage og overlod posten til den nuværende borgmester Peter Rahbæk Juel. I både Lejre, Brøndby og Odense kandiderer de nye borgmestre også til KV17 som spids.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt