Langelands borgmester stopper til valget efter asyl-problemer
Borgmester på Langeland, Bjarne Nielsen (V).
Foto: Ole Frederiksen, Ritzau Polfoto.

Langelands borgmester stopper til valget efter asyl-problemer

Venstre på Langeland skal finde afløser for borgmesteren gennem otte år, Bjarne Nielsen (V), der ellers var udpeget som Venstres spids
21. APR 2017 12.50

LANGELAND: Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V), der ellers blev udpeget af sit parti som spidskandidat til KV17 allerede i marts sidste år, meddeler nu, at han alligevel ikke stiller op som borgmesterkandidat.

Af Venstre Langelands lokale hjemmeside fremgår det i en henvendelse til partimedlemmerne at: 'Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele jer, at jeg ikke genopstiller som spidskandidat for Venstre til det kommende kommunalvalg'. Bjarne Nielsen begrunder beslutningen med at 'det sidste års tid som borgmester har berørt mig og mit helbred mere end forventet'.

Til Fyens Amtsavis siger Knud Gether (V), der tidligere har været økommunens borgmester, at 'det kommer bag på os alle. Ingen har vidst noget. Det sidste år har været hårdt, og at han trækker sig, respekterer jeg fuldt ud'.

Et intenst år med mange asylsager
Det seneste år har da også været intenst på øen efter en lang række af sager på kommunens asylcentre på blandt andet Langeland, Sydfyn og Lolland. Kommunen har både været ramt af ledelsesmæssige og disciplinære problemer blandt asylsøgere og ansatte på centrene, og i december endte kommunen med at blive fyret som operatør som konsekvens af de mange sager. 

Særligt en række sager fra Børnecentret Tullebølle på Langeland, hvor to kvindelige ansatte blev fyret og sigtet for at have forgrebet sig på mindreårige asylansøgere medførte en del medieomtale. Efterfølgende kom det frem, at ledelsen i kommunen havde forsøgt at påvirke lederne på asylcentrene til at holde problemerne internt, og dermed ikke havde inddraget Udlændigestyrelsen, som de burde. 

Et år uden kommunaldirektør 
Kommunen har desuden været uden kommunaldirektør i perioden fra 1. februar 2016 til 1. februar 2017 idet den forhenværende kommunaldirektør, Jørgen Christiansen, blev fritaget for tjeneste, og der ikke var penge til at ansætte en stedfortræder. Fynes Stiftstidende har i den forbindelse flere gange italesat, at Bjarne Nielsen både besad posten som borgmester og kommunaldirektør. 

Bjarne Nielsen udtaler, at det ikke er utænkeligt, at han stiller op til kommunalvalget, men at det blot ikke bliver som borgmesterkandidat. Vestre på Langeland skal i stedet vælge ny spids på partiets opstillingsmøde den. 16. maj. 

 

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt