Alternativet har 8 byråds­medlemmer - mener vi da

24. feb 2017, 12:22Demokrati
dknyts læsere opfordres til at give lyd, når kommunal- og regionalpolitikere melder sig ud og ind af partier og lister

Som trofaste læsere udmærket er klar over, forsøger dknyt at følge med i, når nogle af de 2444 byrådsmedlemmer og 205 regionsrådsmedlemmer melder sig ud af de partier og lister, de i sin tid blev valgt for - og eventuelt ind i andre.

Redaktionen har ofte den type oplysninger fra lokale medier, eller hvis vi støder på en ny partibetegnelse ved et byråds- eller regionsrådsmedlem på en kommunal eller regional oversigt. Andre gange ved at krydstjekke med partiernes egne optegnelser.

Partiet Alternativet opregner i sin aktuelle oversigt fem byrådsmedlemmer, mens vi på dknyt nu kender til otte, og der kan jo strengt taget være flere endnu, som hverken partiet har nævnt eller dknyt kender til. Her er de otte:

  • Melanie Simsick, Mariagerfjord
  • Mads Holdgaard, Faaborg-Midtfyn
  • Aysel Jørgensen, Jammerbugt
  • Torben Toft Andersen, Kalundborg
  • Peder Sørensen, Ringkøbing-Skjern
  • Lea Herdal, Allerød
  • Qasam Nazir Ahmad, Halsnæs
  • Susan Kjeldgaard, Gribskov


Når sandheden skal frem, var dknyts redaktion ikke før nu opmærksom på Lea Herdals seneste partiskift. Hun har tidligere repræsenteret SF og også Socialdemokraterne, som ekskluderede hende i 2013, da hun var gået imod sin gruppe og gjorde Jørgen Johansen (K) til ny borgmester i Allerød. I november 2016 meldte hun sig ind i Alternativet.

Region Syddanmark har også et medlem fra liste Å: Andreas Lund Andersen, der tidligere repræsenterede EL.

 

Læsere, der kender til partiskifter i kommunalbestyrelser og regionsråd, som vi endnu ikke har omtalt, er velkomne til at give et praj til [email protected]
Tjek gerne det pågældende politikernavn i vores søgefelt. Husk anførselstegn omkring, fx således "Susan Kjeldgaard" - så begrænses antallet af søgehits til hele navnet.

Opdatering 27. februar: I den første version fremgik det, at at Andreas Lund Andersen skulle være blevet ekskluderet fra EL for ikke at have betalt partiskat. Det var en beklagelig misforståelse, det var derimod Mikkel Andersen.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet