
KØBENHAVN: For at hjælpe unge hjemløse kan landets kommuner nu søge en pulje på 51,9 mio. kr til at styrke den forebyggende indsats, fortæller socialministeriet.
Unge hjemløse er en meget udsat gruppe, som ikke alene mangler et sted at bo, men ofte også har store sociale problemer. Tre ud af fire af disse unge kæmper med en psykisk lidelse og/eller et misbrug, viser SFI's hjemløsetællinger. Samtidig bruger de unge sjældent de traditionelle tilbud for hjemløse som forsorgshjem og væresteder.
Midlerne er afsat af partierne bag satspuljen som en del af aftalen om satspuljen for 2014. Kommunerne skal gennem projektet målrette de gode erfaringer fra Hjemløsestrategien, så de matcher de særlige behov og problemer, som gruppen af unge står overfor. Udfordringerne handler ikke mindst om, hvordan kontakten til de unge etableres og fastholdes.
Målet er, at de unge med den rette sammenhængende og helhedsorienterede støtte, får hjælp til eksempelvis at:
- få ryddet op i deres økonomi
- lære at bo i egen bolig
- komme op om morgenen så de kan passe uddannelse eller et job
- indgå i og fastholde et behandlingsforløb
- indgå i sociale relationer
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.