Ringsted er 'Årets erhvervskommune'

Dagbladet Børsen har netop kåret Ringsted til 'Årets erhvervskommune 2010'. Generelt set er der mest vækst i hovedstaden
2. FEB 2010 10.32

RINGSTED: Dermed er Ringsted den kommune i landet, som er bedst til bl.a. iværksætteri, vækst og til at få virksomheder til kommunen, skriver Ringsted Kommune.

Det var en meget overrasket, men også glad og stolt borgmester Niels Ulrich Hermansen, der mandag formiddag klokken 11 blev overrasket af Dagbladet Børsens chefredaktør Leif Beck Fallesen på sit kontor på rådhuset for på kommunens vegne at modtage prisen som 'Årets Erhvervskommune 2010'. Med kåringen er Ringsted udpeget som den kommune i landet, der er bedst til bl.a. iværksætteri, vækst og til at få virksomheder til kommunen.

- Jeg er utrolig stolt af, at Ringsted er udpeget som årets erhvervskommune, fordi kåringen bygger på reelle resultater i vores erhvervsliv. Det er ikke kommunens fortjeneste, det er de lokale virksomheder, medarbejdere og iværksættere, der har leveret dette resultat, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen og fortsætter:

- De seneste tre år har vi fået 1200 flere arbejdspladser i kommunen, og vores detailhandelsareal er vokset til det dobbelte i løbet af to år. Det er en gave til en kommune at have masser af gode arbejdspladser. Som kommune kan vi ikke selv skabe væksten, men vi kan understøtte den bedst muligt. Og det gør vi, fordi vi ved, at erhvervsudvikling og bosætning går hånd i hånd. Og begge dele er vigtige for at have en komplet kommune på sigt.

Kommunen støtter væksten
Ringsted Kommune har ifølge Børsens måling især sine styrker som erhvervs-kommune, fordi kommunen har en stor vækst i iværksættere og nye virksomheder. Det er en udvikling, som Ringsted Kommune understøtter på flere måder. Ringsted Kommunes konkrete virksomhedsrådgivning rettet mod mindre virksomheder og iværksættere sker i samarbejde med Roskilde og Lejre Kommune. Og så er Ringsted Kommune en aktiv medspiller i vækstfabrikken 'Den Kreative Matrikel', hvor viden-iværksættere kan bo sammen og har glæde af fælles sparring og videndeling. Et af de seneste tiltag i kommunen er i øvrigt, at en privat virksomhed, Glunz & Jensen, i stedet for at sælge tiloversblevne lokaler, etablerer erhvervsparken Selandia Park, hvor nystartede virksomheder og iværksættere kan leje sig ind.

- Der er altså mange, som kan se det store potentiale i at etablere virksomhed i Ringsted. Midt mellem de to vækstområder i Storkøbenhavn og Østjylland har Ringsted både Sjællands og landets bedste beliggenhed. Vi har også mange og gode medarbejdere, og der er ingen rekrutteringsproblemer. Samtidig er vi en god by med rigtig mange kvaliteter og muligheder, siger Niels Ulrich Hermansen.

Baggrund for kåringen
Dagbladet Børsens omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsforhold ser bl.a. på virksomhedskoncentrationen, selskabsskatteindtægter, iværksætteri samt antallet af privat ansatte på tværs af kommunerne, og på den baggrund ud-arbejder Børsen en rangliste over kommunerne. I 2010 er det altså Ringsted, som er udpeget til at være 'Årets Erhvervskommune'. I udarbejdelsen af ranglisten indgår både det absolutte niveau for hver af de fire variable samt den gen-nemsnitlige vækstrate for de seneste fire år.

Hovedstaden rykker
Hovedstadsregionen rykker nu for alvor fra resten af landet. Her kan du se en grafisk illustration af de enkelte kommuners placering i undersøgelsen Årets erhvervskommune, og afslører at væksten i Danmark nu primært er koncentreret omkring Hovedstaden.

Otte af de ti øverste på Børsens erhvervskommune-liste er fra region Hovedstaden, men den toppes dog af en kommune udenfor hovedstaden, skriver Børsen.


Foto: COWI's regionskontor i Ringsted

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt