Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fredericia fritager chef for tjeneste indtil videre

En intern advokatundersøgelse har fundet det "mest hensigtsmæssigt" at fritage økonomi- og personalechef for tjeneste indtil videre.

FREDERICIA: Der er gang i svingdørene på Fredericias rådhus for tiden. Kommunen har besluttet at fritage økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard fra tjeneste indtil videre, oplyser kommunen.

Det sker i forlængelse af arbejdet med den igangværende advokatundersøgelse, og sideløbende interne undersøgelser, som netop nu foregår.

De er dels foranlediget af tidligere borgmester Jacob Bjerregaards grundkøb til en (måske) favorabel pris, men også efter at en række af kommunens medarbejdere har forladt stedet det sidste år som følge af fremlæggelsen af det Mulighedskatalog, som blev udarbejdet efter ønske af økonomiudvalget, med mulige spareforslag. Det forklarer de kommunale djøfers tillidsmand i JydskeVestkysten.

- Vi er i forbindelse med egne undersøgelser, sideløbende med advokatundersøgelsen, blevet opmærksomme på forhold indenfor økonomiområdet, der skal undersøges yderligere. Derfor kan økonomi- og personalechefen ikke være på arbejde imens. Vi drager pt. ingen konklusioner, men afventer det samlede resultatet af undersøgelserne, siger fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal i en kort meddelelse fra kommunen.

Også kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe blev tidligere på året sendt hjem, mens advokatundersøgelsen, som firmaet Horten står for, er under udarbejdelse. 

ibs