DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Esbjerg vil købe den jord som Facebook opgav til datacenter
Foto: Christer Holte, Ritzau Scanpix

Esbjerg vil købe den jord som Facebook opgav til datacenter

20 hektar stort areal udlagt til datacenter bliver kommunalt, så det kan tilbydes andre interesserede.
6. JUL 2020 9.17

ESBJERG: Når Facebook ikke vil, så vil Esbjerg Kommune selv - ikke bygge et datacenter, men sikre sig den grund som Facebook havde udset sig, så kommunen står klar med noget at tilbyde, hvis andre vil rykke ind med et datacenter eller andet.

Esbjerg Byråd har på et lukket møde besluttet at købe de ca. 200 hektar, som Facebook sprang fra, skriver JydskeVestkysten. Det skal ske ved at indgå frivillige handeler eller ekspropriere jorden i området. Kommunen ejer i forvejen selv ca. 20 hektar.

- Der er løbende interesse fra virksomheder med projekter, der ligger inden for den vedtagne lokalplan - ikke mindst på grund af områdets beliggenhed tæt på motorvejen, havnen og lufthavn. Ved at opkøbe hele området vil vi få råderet over det eneste større areal til pladskrævende virksomheder i den kategori og kan bedre disponere, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til avisen.

Facebook meldte sin interesse for at bygge et datacenter uden for Esbjerg tilbage i 2018, men efter et års nærmere undersøgelser og beregninger trak tech-giganten sig igen i 2019. I mellemtiden havde Esbjerg Kommune tilpasset plangrundlaget for området, så det nu kan gøres interessant for andre aktører på samme felt.

mk