Det bliver snart muligt for coronasmittede borgere at få hjælp til at isolere sig uden for hjemmet.
Folketingets partier er blevet enige om en ændring af sundhedsloven, der giver kommunerne ansvaret for at stille hoteller, feriecentre eller lignende til rådighed for selvisolation. Det fremgår af en bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.
Lovændringen betyder, at personer, der er testet positive for coronavirus, og som ikke har mulighed for at isolere sig i eget hjem, kan få lov til at blive indkvarteret uden for hjemmet.
Det kan eksempelvis være, hvis man bor i en lille lejlighed, hvor der ikke er plads til at opholde sig isoleret fra andre. Eller hvis man bor sammen med en person, der er i øget risiko for at blive alvorligt syg.
Der er tale om en frivillig ordning, og den gælder kun personer, som er selvhjulpne, lyder det.
Lovændring trådte i kraft søndag
Det var 12. maj, at statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede en ny teststrategi. Den fokuserer på mere opsporing af smittedes kontakter og isolation. Siden er et lovforslag blevet behandlet, der specifikt er målrettet muligheder for selvisolation. Lovændringen trådte i kraft søndag.
Mandag har Sundhedsstyrelsen offentliggjort retningslinjer for, hvordan isolationen bør foregå. Blandt andet skal der som udgangspunkt være enkeltværelser eller boliger med eget bad og toilet, hvis en coronasmittet skal kunne indkvarteres.
Det kan også blive nødvendigt at lukke hele etager af for at holde personer med og uden coronavirus adskilt. Og der skal være hyppig rengøring. Derudover har myndighederne designet plakater med teksten:
- Stop! I dette område er der personer i isolation, fordi de er smittet med ny coronavirus. Gå derfor ikke ind.
Plakaterne og pjecerne er endnu et værktøj for at forhindre, at flere smittes på stedet.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.