Corona-ramte kan låne en bolig til at gå i isolation

Flere kommuner stiller bolig til rådighed for corona-ramte borgere, som ikke kan gå i isolation derhjemme.
11. MAJ 2020 14.41
TEMA: Corona

Det kan være svært at gå i isolation, hvis man bor i en stor husstand, eller hvis man ikke har eget toilet og bad.

Derfor tilbyder flere kommuner nu midlertidige boliger til borgere, der er smittet eller mistænkt smittet med covid-19, og som ikke har mulighed for at isolere sig i egen bolig.

Skanderborg står klar med 11 isolationsboliger på et plejehjem. Det har været i beredskab til at aflaste sundhedsvæsnet, men da der ikke har været behov for det endnu, bliver de nu til isolationsboliger for kommunens borgere, som måtte få brug for det. 

Til selvhjulpne

Pladserne er til borgere, der ikke kræver sygepleje, men som har behov for at isolere sig, siger koncernchef for ældre- og handicapområdet Lis Kaastrup i en pressemeddelelse.

I Viborg har man i et par uger haft et lignende tilbud. Her er indgået aftale med et boligselsskab om, at en række møblerede værelser med eget køkken og bad kan bruges som isolationsboliger.

Plejekrævende i København

I København er ikke mindre end 400 boliger ved at blive klar til at fungere som isolationsbolig, oplyser overborgmester Frank Jensen (S) på Facebook.

Boligerne her er til de københavnere, der har brug for hjælp, men som pga. smitte eller mistanke om smitte med coronavirus ikke kan være på det kommunale hjem eller opholdssted, som de normalt bor på.

De første boliger står klar til indflytning, og resten vil stå klar inden for de næste to uger, oplyser han.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt