Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Coronaen kom til Danmark - ganske som ventet

I morges kom nyheden så: Den første dansker er konstateret smittet med coronavirusset. Men det overrasker egentlig ingen.
27. FEB 2020 10.30
TEMA: Corona

Kort inden vinteren blev til forår, kunne Danmark som det næste land offentliggøre, hvad mange ventede på: Den første dansker er smittet med coronavirusset - Covid-19.

Selvom det har skabt gule bjælker det meste af formiddagen, er det ganske ventet. Sådan lød det fra direktøren i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, på morgenens pressemøde i Sundhedsministeriet. 

- Efter udviklingen i Italien over weekenden, havde vi forventet snart at se tilfælde af Covid-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger. Men vores strategi er fortsat at inddæmme smittespredning i Danmark, siger han.

Inddæmning, sæt i gang
Inddæmningen skal blandt andet ske ved tidlig diagnosticering og behandling i isolation. Det er også vigtigt at komme i kontakt med personer, som har været i kontakt med den smittede, en journalist på TV2, fortæller direktøren.

- Vi tager den nye situation meget alvorligt. Arbejdet med at inddæmme og opspore er nu gået i gang. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sygdommen breder sig i Danmark, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Danmark er det 15. europæiske land, der konstaterer smitten, og seks hospitaler har været forberedte med beredskab også. Sundhedsstyrelsen hævede den danske risikovurdering, efter virusset brød ud i Norditalien og blandt andet aflyste fodboldkampe i weekenden.

Og siden har det altså bare været et spørgsmål om tid for det ifølge ministeren 'forventelige' tilfælde. Konstateringen får da heller ikke beredskabet eller risikovurderingen til at ændre sig. Landets praktiserende læger har dog hængt skilte op, som beder patienter blive ude, hvis de kommer med corona-symptomer.