Holbæk Sportsby kåret som årets idrætsbyggeri
Foto: Kullegaard A/S

Holbæk Sportsby kåret som årets idrætsbyggeri

Banebrydende byggeri på Sjælland vandt ny kåring foran tre konkurrenter.
26. FEB 2020 15.15

HOLBÆK: Holbæk Sportsby vandt prisen som Årets idrætsbyggeri 2020. Det blev officielt ved temadagen 'Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter', hvor sportsbyen duellerede med tre andre nominerede projekter. Det skriver Nohrcon.

En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde tilsammen, at et af Skandinaviens største idrætsanlæg fortjente den nystiftede pris. Juryen fremhævede blandt andet den visionære sportsby for at samle alle idrætsfaciliteter under ét tag og dermed fremme synergi i foreningslivet.

Nohrcon har i flere år kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri, og i 2020 er prisuddelingen så udvidet til også at omfatte Årets Idrætsbyggeri pga. samfundets øgede fokus på sundhed og krav om flere tidssvarende og flerfunktionelle idrætsfaciliteter.

Kåringen af Årets idrætsbyggeri har til formål at sætte fokus på og debattere godt idrætsbyggeri til inspiration for andre og til gavn for landets borgere. Det er også baggrunden for temadagen 'Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter'.

Fire nominerede
Foruden Holbæk Sportsby var Amager Bakke, København S, Helsingør Stadion og K.B. Hallen, Frederiksberg, nomineret til titlen.

Holbæk kan med de nye rammer om idrætten være vært for både nationale og internationale stævner. Sportsbyen giver samtidig gode muligheder for, at almindelige borgere kan udfolde sig fysisk, både sammen og hver for sig: Imens børnene er til fx håndbold, fodbold eller tennis, er mor og far i svømmehallen eller i fitnesscentret. På den måde understøtter Sportsbyen det aktive familieliv og fremmer folkesundheden og fællesskabet.

'Holbæk Sportsby er et interessant projekt, blandt andet fordi alt er nyt – konteksten, historien, bygningsdelene osv., hvilket er et forholdsvist usædvanligt udgangspunkt for idrætsbyggeri i Danmark og også en udfordring rent arkitektonisk,' hedder det blandt andet i fagjuryens begrundelse.

Fakta om kåringen

 • Nohrcon uddeler prisen for første gang
  Temaet bag vinderprojektet:
  Bygherre: Fonden Holbæk Sportsby/Holbæk Kommune
  Arkitekt: Kullegaard A/S
  Ingeniør: Torkil Laursen A/S, OBH Gruppen A/S, ISC A/S
  Entreprenør: Morten C. Henriksen A/S
  Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund A/S
   
 • Fakta om vinderprojektet:
  Hvor: Holbæk
  Type: Samlet idrætsanlæg
  Byggeform: Nybyggeri
  Færdig: 2019
  Areal: Ca. 23.000 m² bygning / 47 ha udendørs arealer
  Anlægssum: 325 mio. kr.

 

MG

Se flere stillinger
Nyhedsbrev