dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Politiske realiteter overhalede juridisk habilitetstvivl

Der bliver alligevel ikke nogen dobbeltrolle i Næstved som erhvervsudvalgsformand og direktør for cityforening. Den kommende citychef er ikke længere udvalgsformand

NÆSTVED: Mulige juridiske problemer med en dobbeltrolle som erhvervsudvalgsformand og citychef blev hurtigt overtrumfet af de politiske realiteter, og byrådsmedlem Daniel Lillerøi (S), som fra 1. marts bliver direktør for Næstved Cityforening, er pr. omgående ikke længere formand for byrådets plan- og erhvervsudvalg. Han er heller ikke menigt medlem, men helt ude af udvalget.

I stedet har han fået overladt en plads i økonomiudvalget, men altså uden længere at stå i den situation, at hans udvalg skal behandle en ansøgning fra hans arbejdsgiver cityforeningen. Som udvalgspunkt så han ikke selv noget problem i det, fordi han, som han sagde, i påkommende tilfælde blot kunne erklære sig selv inhabil.

Helt så afslappet så de øvrige medlemmer af plan- og erhvervsudvalget ikke på det, og ved en rundringning, som Sjællandske foretog, tegnede der sig hurtigt et flertal for at afsætte ham som formand. I stedet tog han selv konsekvensen og trak sig fra udvalget og formandsposten.

- Jeg har fra start været med på, at min rolle som citychef ville give en anden situation, og det vigtigste er, at jeg nu kan få arbejdsro til at være citychef, siger Daniel Lillerøi nu til avisen.

Hans plads i udvalget overtages af Hanne Sørensen (S), der til gengæld afgiver sit sæde i økonomiudvalget til Daniel Lillerøi.

mk