2019 blev rekordår for danske museer

KORT NYT6. JAN 2020 6.21

Den store lommeregner har de seneste dage været fremme på danske kunst- og kulturhistoriske museer, og flere steder har resultatet for 2019 været lig med besøgsrekord og stor jubel. På kunstmuseet Louisiana i Humlebæk har 2019 været intet mindre end det bedste år nogensinde med 757.163 besøgende, skriver Kristelig Dagblad.

Ifølge museets direktør, Poul Erik Tøjner, handler det ikke om, at museet har haft et særligt trækplaster-navn på programmet i 2019, men derimod om ­museets store vifte af aktiviteter og kunstnere, også ukendte. 'Når vi har så mange gæster i et år uden udstillinger med store klassikere, så mærker vi, at museet og hele vores vifte af aktiviteter og formidling har opnået relevans for mange mennesker,' siger Poul Erik Tøjner.

Også på Glyptoteket i København, på Nivaagaards Malerisamling, på det kulturhistoriske museum Kongernes Jelling  og på Naturhistorisk Museum Aarhus har 2019, målt på antal besøgende, været det bedste år nogensinde. Fra flere andre af landets museer lyder meldingen også, at 2019 har været et særdeles godt år. Det gælder blandt andet for kunstmuseet Trapholt i Kolding, der i 2019 havde 98.631 besøgende – kun overgået af besøgstallet i 1997, hvor museet åbnede en ny tilbygning. For museet Kunsten i Aalborg er der også tale om det næstbedste år nogensinde.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev