Peter Hummelgaard dumper redegørelse fra Haderslev
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgard (S), Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Peter Hummelgaard dumper redegørelse fra Haderslev

Beskæftigelsesministeren kræver nye svar fra Haderslev Kommune efter hård kritik af sagsbehandling.
28. NOV 2019 18.31

HADERSLEV: Duer ikke! Om igen!

Det er budskabet fra beskæftigelsesmininister Peter Hummelgaard (S), som dumper den redegørelse, han fik for nylig fra Haderslev Kommune.

Ministeren er stadig ikke overbevist om, at kommunen overholder loven i forhold til kommunens ledige. I et brev til borgmester H.P. Geil (V) kræver han derfor nye svar fra kommunen, skriver TV Syd.

'Jeg mener derfor ikke, at redegørelsen i tilstrækkeligt omfang har redegjort for, hvordan de initiativer, der er beskrevet i indsatsplanen, er i overensstemmelse med lovgivningens krav', skriver ministeren.

Kommunen vedtog i august, at der skal spares mindst ti mio. kr. på de ledige. Det skal ifølge vedtagelsen blandt andet ske ved, at sagsbehandlerne i jobcentret skal nedprioritere det faglige aspekt til fordel for kommunens økonomi. Dette har eksperter kaldt ulovligt. Og ministeren er heller ikke overbevist om, at kommunen har loven på sin side:

'Det er Beskæftigelsesministeriets opfattelse, at der er en vis diskrepans mellem redegørelsens ordlyd og det bagvedliggende materiale fra kommunen. Derfor er det vanskeligt at vurdere lovligheden af kommunens praksis. Det er Beskæftigelsesministeriets vurdering, at initiativerne, afhængig af hvordan de administreres i praksis, kan være i strid med lovgivningen', skriver Peter Hummelgaard.

Han kalder det 'betænkeligt, at Haderslev Kommune på forhånd anlægger en restriktiv praksis vedrørende tilgangen til sociale ydelser'.

Han understreger, at sagsbehandling altid skal tage hensyn til den enkelte borger:

'Virksomhedsrettet aktivering i seks måneder kan ikke gøres til en forudsætning for tilkendelse af henholdsvis ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension. Det vil være i strid med loven. Jeg noterer mig desuden, at det også strider med jeres redegørelse, hvor det fremgår, borgerne skal have mulighed for at afprøve de beskæftigelsesmæssige kompetencer i de tilfælde, hvor der er et perspektiv – det er således ikke en fast forudsætning. Denne uklarhed bekymrer mig, og jeg vil gerne understrege, at tilkendelse altid skal ske ud fra en individuel konkret vurdering', skriver ministeren.

Borgmester H.P. Geil (V) fastholder overfor TV Syd, at kommunen ikke overtræder reglerne.

- Vi har fået en frist til at svare senest 9. december. Ministeren vil sikre sig, at der ikke foregår noget ulovligt. Og vi vil gøre rede for, at medarbejderne ikke er blevet instrueret om at gøre noget, der overtræder reglerne. Jeg kan forstå, at han gerne vil tage imod vores invitation om at besøge Haderslev Jobcenter, og der vil vi gerne drøfte vores kommende redegørelse med ham, siger H.P. Geil til TV Syd.

Ministeren vil da også gerne tage turen til Haderslev.

'Endelig vil jeg gerne takke ja til at besøge Haderslev Kommune. Jeg mener, at sager som som denne skærper behovet for at se nærmere på, hvordan reglerne administreres', skriver Peter Hummelgaard til borgmesteren.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt