Midtjyske læger har plads til 72.000 flere patienter

Lægedækningshøringen fra Region Midtjylland viser, at der overenskomstmæssigt er plads til 72.096 flere patienter i regionen. Lægerne selv peger på, de har plads til 37.379.
14. NOV 2019 15.06

MIDTJYLLAND: Den årlige lægedækningshøring i Region Midtjylland viser, at lægerne i regionen har plads til 72.096 flere patienter. Dog er der vid forskel på, hvor i regionen man finder de tomme pladser. 

I fx Skanderborg, Samsø og Odder kommuner siger de nej tak til nye patienter. Her er der allerede nok at se til hos lægerne, og de ønsker sig ifølge høringen færre patienter, end de har i dag. I Skanderborg er der blevet skabt plads til en ekstra læge fra 1. december. 

I Lemvig, Struer og Syddjurs har de til gengæld ja-hatten på, og er de kommuner, der oplyser flest pladser. I Lemvig er der et nyt sundhedshus på tegnebrættet med ti mio. kr. på 2020-budgettet.

De 72.096 ledige pladser er opgjort ifølge overenskomsten med Danske Regioner, hvor lægerne med ydernummer skal have 1.600 patienter. Selv svarer lægerne, at de ønsker 37.379 flere patienter, hvilket svarer til 2,8 pct. flere, end de har nu. 

- De 1.600 er bundet af overenskomsten, og så er det jo op til egne forhandlinger, siger Region Midtjyllands formand for nære sundhedstilbud Anette Roed (S).

Hun forklarer også, at tallet er højere ved denne opgørelse, da udbudsklinikkernes kapacitet som noget nyt indgår.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt