Frederiksberg fritager direktør fra tjeneste

Alvorlige sagsbehandlingsfejl har været kendt i magistraten, men ikke blandt kommunalpolitikerne. Derfor fritages børne- og ungedirektør Inger Andersen fra tjeneste.
13. NOV 2019 8.21

FREDERIKSBERG: Frederiksberg Kommune har opdaget alvorlige fejl i kommunens familieafdeling. Derfor har kommunen fritaget børne- og ungedirektør Inger Andersen fra tjeneste med øjeblikkelig virkning, og en enig magistrat har besluttet at indlede en afskedigelsessag.

Sagen handler om fejl i sagsbehandlingen. Kommunen oplyser, at der har været kendskab til fejlene i forvaltningen, men at politikerne ikke har været orienteret. 

Alle sager i familieafdelingens skal nu kulegraves, og involverede borgere bliver kontaktet direkte af Frederiksberg Kommune. Genopretningen forventes at strække sig over det kommende år.

- Jeg er meget utilfreds og ked af det dokumentationssvigt i familieafdelingen, som vi netop politisk er blevet orienteret om. Først og fremmest fordi det skaber usikkerhed hos nogle af vores allermest udsatte medborgere. Politisk reagerer vi med det samme, og alle sager, hvor der er usikkerhed om afgørelsen eller dokumentationen, bliver genbehandlet, siger borgmester Simon Aggesen (K).

Ifølge børneudvalget formand, Laura Lindahl (LA), skal datadisciplin og arbejdskultur ændres markant.

- Det er helt uacceptabelt, det der er sket. Nu skal sagerne gennemgås én for én, så den fornødne dokumentation er i orden i alle sager. Og så skal vi se på kulturen i afdelingen, for hvordan kan dette for eksempel have stået på så længe? Det arbejde kommer vi til at følge meget tæt i børneudvalget, siger hun. 

Inger Andersen har været direktør i kommunen i knap 11 år. 

Simon Aggesen skrev i aftes på Facebook, at kommunen åbner en 'tryghedstelefon'.

 

EN ALVORLIG DAG ER VED AT VÆRE SLUT! Dagen i dag har for mit vedkomne været en fyldt med alvorlige begivenheder. Jeg...

Slået op af Simon AggesenTirsdag den 12. november 2019

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt