Undervisere med flere på den nye forberedende grunduddannelse FGU har nu en overenskomst på plads, som regulerer deres ansættelsesvilkår på et niveau, der svarer til andre statsansatte læreres, og med samme arbejdstidsregler som kendes fra andre lærerområder. Aftalen er forhandlet mellem Moderniseringsstyrelsen og Uddannelsesforbundet og godkendt af Lærernes Centralorganisation, oplyser parterne.
FGU'erne åbner 1. august og har altså overenskomsten på plads fra starten, efter at den er forhandlet over et års tid. Ifølge Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan er der dog stadig udeståender, der mangler afklaring, men både hun og forhandlingsmodparten, vicedirektør Linda Nordstrøm Nissen fra Moderniseringsstyrelsen, erklærer sig tilfredse med overenskomsten.
Overenskomsten skal mod sædvane ikke til urafstemning, oplyser Uddannelsesforbundet. Det skyldes, at man ikke har et samlet overblik over, hvem der skal arbejde på en FGU-institution og dermed er stemmeberettigede. Uddannelsesforbundet besluttede tilbage i marts, at der skulle navn på mindst 1.000 medlemmer, som skal arbejde på FGU, for at en afstemning blandt medlemmerne ville være repræsentativ for de omkring 1.800 kommende FGU-lærere, -vejledere og -konsulenter. Man er kun nået til 850 navne, og derfor har Uddannelsesforbundets hovedbestyrelse stået for godkendelsen af forhandlingsresultatet.
Blandt hovedpunkterne i overenskomsten er en basisløn på mellem 390.000 kr. og 468.000 kr. og ens lønforløb for alle lærere og vejledere, uanset hvilke linjer de arbejder på. Lærere, der virksomhedsoverdrages, beholder en eventuelt højere løn og eventuel ret til aldersreduktion eller seniordage, så længe de er ansat i stillingen.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.