dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Anne Bæk, Ritzau Scanpix

Socialforvaltning vil blive klogere på klagesager

Tre nye indsatser skal bidrage til, at Socialforvaltningen i København kan styrke sit arbejde med klager på børne-, handicap- og voksenområdet.
15. MAR 2019 14.46

KØBENHAVN: Både Socialforvaltningen og Socialudvalget i Københavns Kommune ser et potentiale i at udbygge forvaltningens arbejde med klagedrevet innovation, oplyser kommunen. Der er tale om en tilgang, hvor forvaltningen opnår læring via klagerne og derved på sigt styrker samarbejdet og giver borgerne en bedre oplevelse med Socialforvaltningen.

Socialforvaltningen har siden 2018 arbejdet med området og ønsker nu at udvide og udvikle sine indsatser, når det gælder klagesager

Socialforvaltningen har peget på tre indsatsområder, hvor  læringspotentialet inden for borgerklagerne er stort. Det drejer sig om metoden Styrket Borgerkontakt i Borgercenter Voksne, hvor 120 medarbejdere og et antal lederes skal læres op i metoden, der bygger på personlig dialog og sigter mod at forebygge og håndtere klager. 

To klagetyper
Borgercenter Handicap danner rammen om det andet indsatsområde, der omhandler kommunikations- og samarbejdsredskaber i sagsbehandlingen samt brug af eksterne mæglere i konfliktfyldte sager.

Det sidste indsatsområde vedrører klagedrevet læring i Borgercenter Børn og Unge, hvor ønsket er at igangsætte et pilotprojekt med en analysemetode, der skal give viden om bagvedliggende årsager, samarbejdsdynamikker og processer i de mest komplekse og tidskrævende sager.

I 2018 kom der 580 formalitetsklager: Klager over den formelle sagsbehandlingstid - som lang sagsbehandlingstid, forkert eller mangelfuld vejledning. Derudover var der 1.564 realitetsklager: Klager over selve afgørelsen i sagen, der ofte vedrører ansøgninger om enkeltydelser, hjælpemidler eller merudgifter. Siden 2010 er antallet af formalitetsklager steget, imens antallet af realitetsklager er faldet.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/socialforvaltning-vil-blive-klogere-p-klagesager

GDPR