
Rygning. Et længe diskuteret emne, som også er på dagsordenen i mange kommuner for tiden. Flere og flere indfører røgfri arbejdstid, og ifølge Kræftens Bekæmpelse har 23 kommuner allerede gjort det.
Men det er ikke altid bare lige som så at beslutte. I Billund Kommune er der eksempelvis uenighed mellem ledelse og medarbejdere i Hoved-Med, som drøfter arbejdsforhold. I første omgang havde medarbejderne ifølge JydskeVestkysten nikket ja til at sende et forslag om røgfri arbejdstid i høring blandt kollegerne, men det har ændret sig, da flertallet af medarbejderne ikke går ind for røgfri arbejdstid.
- Høringssvarene viser, at det er en meget svær sag, og at folk i høj grad ønsker at bevare retten til at bestemme over deres eget liv. Nogle høringssvar argumenterer mod formynderi, siger Annika Hundebøll, nyvalgt næstformand i udvalget til avisen.
Ledelsen i Billund står dog fast på den røgfrie kommune, og derfor bliver det byrådet, der får det sidste at skulle have sagt. Punktet er på dagsordenen den 5. februar.
Sundhed sættes højt
I Holstebro er det også slut med rygepauser fra den 1. juni, ligesom i Rebild Kommune hvor emnet også tidligere på ugen var på dagsordenen. Det endte med en vedtagelse at røgfri arbejdstid og røgfrie matrikler. Dermed må man heller ikke ryge på de arealer, som kommunen ejer.
- Det er samtidig et vigtigt signal at sende, ikke mindst til vores børn og unge. Vi vil skabe sundere miljøer og bakke op om de medarbejdere, og alle andre der ønsker at holde op med at ryge. Vi vil, at langt færre end i dag – helst ingen overhovedet – begynder at ryge, siger borgmester Leon Sebbelin (R).
I forbindelse med mange af kommunernes røgbeslutninger er de også gået med i Røgfri Fremtid, hvor de i partnerskab med Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden forpligter sig til at arbejde med en røgfri fremtid for de kommende generationer.
Se alle røgfrie kommuner hos Kræftens Bekæmpelse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.