KØBENHAVN: I en efterdønning fra sagen om daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs (R) bryllup på Københavns Rådhus har Folketingets Ombudsmand netop afgivet en udtalelse, der lægger sig på linje med den opfattelse, man også har i Københavns Kommune, eller i hvert fald fik efter at have tænkt sig om.
Den handler om kommunalt ansattes ret til at videreformidle ikke-fortrolige oplysninger, og den ret er alle enige om, at de har.
At det overhovedet blev en sag for ombudsmanden, skyldes udtalelser fra overborgmester Frank Jensen (S) både internt og eksternt, efter at det kom frem, at ansatte på rådhuset havde lækket oplysninger til B.T. fra et internt arbejdsdokument. Frank Jensen kaldte det i et tv-program for 'fuldstændigt uacceptabelt', og i forvaltningen var medarbejderne blevet kaldt sammen og havde fået besked på, at det skete var 'fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt'.
Allerede dagen efter overborgmesterens udtalelser i tv blev der trukket i land over for medarbejderne, og kommunens officielle standpunkt var derefter, og er stadig, at lækket alligevel ikke var hverken uacceptabelt eller ulovligt, og at kommunen derfor ikke ville kunne give en irettesættelse eller gøre andet personaleretligt i den anledning. Ombudsmanden noterer sig dette og lukker sagen.
Når ombudsmanden først nu er kommet dertil, skyldes det, at han har afventet en bebudet revision af Justitsministeriets vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed, men da den proces har trukket ud, vil han nu ikke vente længere. I stedet signalerer han til Justitsministeriet, at der med revisionen 'må forventes at ske en generel afklaring af offentligt ansattes adgang til at videregive ikke-fortrolige oplysninger'.
Se ombudsmandens brev til Københavns Kommune.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.