Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Welcome i vores kindergarten

Aarhus dispenserer fra det generelle krav om dansk som hovedsprog i dagtilbud og giver mulighed for daginstitutioner drevet på engelsk

AARHUS: Børn af internationale medarbejdere i Aarhus får i fremtiden mulighed for at lade deres børn gå i dagtilbud med engelsk som hovedsprog. Den stadig større internationalisering i Aarhus fører internationale medarbejdere og deres familier til byen. Medarbejderne har hidtil alene haft mulighed for at lade deres børn gå i dansksprogede dagtilbud, men nu åbner Aarhus Kommune for at drive institution på engelsk.

Det fremgår af en indstilling, som Aarhus Kommunes Magistrat netop har tiltrådt.

Borgmester Nicolai Wammen siger:

- Sammen med tilbud om international skole, gymnasium og videregående uddannelse betyder det, at vi som by kan tilbyde hele paletten til den internationale arbejdskraft, vi har så stor brug for. 

Med beslutningen gives der dispensation til at oprette et privat, internationalt dagtilbud med engelsk som dagligt sprog. Dagtilbuddet skal være målrettet børn og internationale medarbejdere, der opholder sig i Danmark i en tidsbegrænset periode.

For at sikre integration og medborgerskab hos udlændinge i Danmark er der i dag et generelt krav om, at dansk skal være hovedsprog i dagtilbud. Dette krav kan der med den nye beslutning gives dispensation fra.