Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Warming med på civil ulydighed

Socialministeriet mener ikke, det er lovligt for en kommune at betale husleje for folk, der er på vej til at blive sat ud
KORT NYT22. MAJ 2012 14.29

 

KØBENHAVN: Det er ikke lovligt, men derfor kan vi godt gøre det alligevel. Sådan siger socialborgmester Mikkel Warming (EL) til forslaget fra Henrik Appel (S), der ifølge DR København vil have kommunen til at betale huslejen for folk, der er ved at blive sat ud af deres lejlighed.

 

Men ifølge  Warming er det ikke inden for lovens rammer, hvis kommunen betaler husleje. Det er i hvert fald det svar, hans egne embedsmænd har fået fra Socialministeriet, når de har spurgt. Derfor vil det ifølge ham være civil ulydighed at gennemføre forslaget.

Netop spørgsmålet om lovlighed splitter de øvrige partier på Rådhuset. DR København har spurgt raden rundt i socialudvalget, og umiddelbart er der opbakning til selve ideen, men tvivl om, hvorvidt kommunen må betale huslejer. DF, SF, K og R er positive. V er nølende. Henrik Appels forslag indebærer, at borgere, der får huslejen betalt, skal indvilge i at blive sat under adminstration, og de skal tilbagebetale beløbet over en længere periode.