DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KV21:
Vraget radikal stopper og K-bagland spekulerer om kup

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - i Sorø, Frederikssund, Horsens, Hvidovre og så Vejle, hvor Enhedslisten har problemer med procedurerne for at indkalde til møder.
7. OKT 2020 13.40
TEMA: KV21

I Sorø betød et opstillingsmøde blandt 15 radikale, der valgte ny spidskandidat, at en vraget politiker efter at være blevet forbigået har valgt at stoppe i politik efter denne periode. Det er Niels Aalbæk Jensen, der siger farvel og tak efter nyvalget af Sascha Fich, skriver sn.dk.

Niels Aalbæk Jensen blev radikal i 2019 efter at være begyndt i byrådet valgt for Alternativet. I forvejen sidder Pia Hvid, der var spids ved KV17, i R-gruppen i byrådet. Hun blev valgt som nummer tre, Niels Aalbæk Jensen som nummer to.

Også i Frederikssund er der knurren over en nyvalgt spids. Det er hos De Konservative, hvor den tidligere S-politiker Niels Viuff blev valgt som spids i stedet for sin nuværende byrådsfælle Ole Søbæk, der tidligere på året trak sig som spids.

Ifølge sn.dk er der utilfredshed i medlemsskaren over forløbet, blandt andet fordi den lokale partiforening i 2020 har fået cirka 40 nye medlemmer. I forvejen talte den i omegnen af 70. Lokalformand Kenneth Johansen afviser dog al tale om en kup-lignende proces:

- De nye er kommet stille, roligt og løbende hen over året og også efter opstillingsmødet. Flere er tidligere medlemmer, der har meldt sig ind igen, og det tager jeg ikke som udtryk for et kup. Det er vel snarere et udtryk for, at de nye medlemmer gerne vil være aktive og have indflydelse.

Kludder i procedurerne i EL

I Frederikssund var det galt, at der var for mange medlemmer. I Vejle var problemet, at der var for få. I Enhedslisten skulle der mandag være ny generalforsamling i stedet for et meget lidt besøgt opstillingsmøde under corona-nedlukningen, hvor Asou Abdulla blev valgt. Men mødet mandag blev aflyst i sidste øjeblik på grund af forkerte procedurer, oplyser Vejle Amts Folkeblad.

Enhedslisten på landsplan er kommet på banen, men ifølge avisen lød det fra en organisationskoordinator, at "jeg kan faktisk ikke stå inde for denne her generalforsamling og har ikke lyst til at blåstemple den måde, som I har grebet det her an på. Derfor melder jeg hermed afbud". Samtidig opfordrede han de 80 medlemmer til ikke at komme til mødet, og de må nu vente på ny indkaldelse.

I Vejle er EL ikke repræsenteret i byrådet, men derimod i nabokommunen Horsens. Østbirk Avis skriver, at byrådsmedlem Lisbeth Torfing, der i denne periode sidder i en enmandsgruppe, er spids igen.

I Hvidovre skriver Hvidovre Avis, at borgmesterkandidat for SF nu er byrådsmedlem Anders Wolf Andresen. Det var han også ved KV17, hvor SF fik valgt tre ind i byrådet med i alt 21 pladser.