Rådgivningen omfatter også en skriftlig vejledning om affaldssortering, som i disse dage sendes ud til virksomheder, der enten direkte eller indirekte er beskæftiget med bygge- og anlægssektoren. Det gælder for eksempel tømrer-, murer- og malermestre, el- og VVS-installatører, rådgivende ingeniørvirksomheder m.fl.
- Vi ved, at omkring en tredjedel af den mængde affald, som produceres i Horsens Kommune, stammer fra bygge- og anlægssektoren. Ved at fokusere på sortering og genanvendelse er vi med til at styrke virksomhedernes indtjeningsmuligheder og øge genanvendelsen af byggematerialer til gavn for miljøet, fortæller miljøtekniker Henrik Beck-Rasmussen, Affald og Genbrug.
Horsens Kommune vil på virksomhedsbesøgene rådgive om affaldsminimering og øget genanvendelse af korrekt sortering af affaldet Dette kan være aktuelt i forbindelse med nye byggeprojekter, hvor virksomhederne skal anmelde bygge- og anlægsaffaldet til kommunen eller i konkrete sager, hvor kommunen anviser affaldet til bortskaffelse.
Det genanvendelige bygge- og anlægsaffald består hovedsageligt af beton, tegl, asfalt, jord og sten, Hertil kommer en række andre affaldsfraktioner, der bør kildesorteres i genanvendelige fraktioner, for eks. jern og metal, træ, gips, glas, pap og papir m.v.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.