Viborg holder grøn emneuge for børn og unge

VIBORG: Til efteråret åbner 14 viborgensiske virksomheder dørene for 3.000 elever i kommunen, når der skal afholdes emneugerne "Grønne Sammen". Her skal i alt 14.000 børn og unge fra alle dagtilbud og skoler i Viborg Kommune deltage i ugerne 36 og 37. Det skal styrke børn og unges fokus på en bæredygtig fremtid med ansvarligt forbrug og glæde ved naturen, oplyser kommunen.

Og en del af det kommer altså til at foregå ude hos virksomheder, hvor eleverne fx ved Hedeselskabet skal besøge en nyanlagt biodiversitetspark, hvor de kan lære om nye og bedre måder tænke den grønne mangfoldighed ind i byen og ved virksomheden Adibus, der arbejder med bedre løsninger i kollektiv transport, hvor eleverne også skal dyste i affaldssortering via spil.

- Skal vi rykke os i en mere bæredygtig retning, er det vigtigt, at vi har det som en fælles dagsorden. Derfor er det fantastisk at opleve den store opbakning til Grønne Sammen-projektet. Særligt glæder det mig, at flere lokale virksomheder inviterer de unge indenfor og giver dem nuanceret viden om grøn omstilling i praksis, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

ibs