Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Viborg er Årets Idrætskommune 2011

Viborg vandt hæderen i tæt konkurrence med Roskilde og Aalborg Kommune

VIBORG: - Årets ansøgerfelt viser, at der er gang i mange gode tiltag i kommunerne, men i den sidste ende var Viborg Kommune lige en tand foran Roskilde og Aalborg, som også var nomineret. Især imponerede kampagnen Tusind Tak Træner. Det er flot at have givet en tak til så mange af de frivillige kræfter, der dag ud og dag ind holder hjulene i gang i idrætsforeningerne. Kampagnen viser, at man kan komme langt med et simpelt tak, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idræts-Forbund.

Det var transportminister Henrik Dam Kristensen (S), der sammen med DIF's formand Niels Nygaard og DIF's næstformand Preben Staun overrakte prisen til borgmester i Viborg Kommune Søren Pape Poulsen (K). Ud over de 200.000 kr., der følger med prisen til et idrætsprojekt i kommunen, kan Viborg Kommune nu markedsføre sig med at være Årets Idrætskommune 2011.

- Dette er ikke en pris for en enkelt indsats eller for et enkelt hold. Det er en pris, vi modtager for en solid og mangfoldig indsats. Jeg er utoligt stolt på byrådets og borgernes vegne. Stor tak til Danmarks Idræts-Forbund. Vi vil gøre vores ypperste for at leve op til prisen, sagde Søren Pape Poulsen, da han modtog prisen.

Viborg Kommune er den sjette kommune til at modtage prisen. Vinderen af Årets Idrætskommune 2011 er den kommune, der vurderes at have gjort den største indsats inden for et eller flere af følgende områder det forgangne år: Gode rammevilkår for kommunens foreninger, facilitetspolitik, særlige målgrupper, frivillighed og skolepolitik.

Prisen er på 200.000 kr. og skal anvendes til et idrætsprojekt i kommunen. 11 kommuner var indstillet til prisen i 2011. Det er DIF's bestyrelse, der udgør dommerkomitéen for prisen.

Tidligere vindere: 2006: Fredericia, 2007: Ballerup, 2008: Svendborg, 2009: Gentofte, 2010: Høje-Taastrup.


Særlige indsatser i Viborg Kommune i 2011:

  • Tusind Tak Træner kampagnen, som Viborg Kommune har gennemført sammen med Viborg Idrætsråd. Kampagnen har bl.a. udmøntet sig i 45 foreningsbesøg, uddeling af 5.000 lyserøde 'tak en træner'-armbånd og været i direkte kontakt med 17.500 foreningsmedlemmer og pårørende. Derved har kampagnen været med til at anerkende de frivilliges indsats i kommunen og været en løftestang til, at flere fremover vil udtrykke anerkendelse til de frivillige trænere og leder.
  • En idrætspolitik baseret på fem bærende søjler, der omhandler de frivillige ledere, breddeidræt, eliteidræt, særlige målgrupper og idrætsfaciliteter. Kommunens initiativer i 2011 udspringer af disse fem områder, hvilket har været en styrke for kommunens indsats på det idrætspolitiske område.
  • En klar tilkendegivelse om opbakning til de frivillige ledere gennem Viborg Kommunes årlige bevilling til Viborg Idrætsråd og dermed understøttelsen af et lokalt idrætsfagligt sekretariat. Idrætsrådet sikrer en god dialog mellem foreninger og kommune, og ofte kan sekretariatet spare tid for de frivillige ledere ved at hjælpe med at bringe henvendelser til rette vedkommende.

Foto: http://www.flickr.com/photos/yourdon/3583982508/sizes/z/in/photostream/

lcl