
Cykelstier gør det ikke alene, når kommunerne sætter initiativer i gang for at få flere til at vælge cyklen som motions- og transportmiddel.
Det konkluderer den hidtil største analyse af danskernes cykelvaner, som publiceres i denne uge. Forskere fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Syddansk Universitet har været i kontakt med 160.000 personer fordelt over hele landet i den hidtil største danske undersøgelse af voksne borgeres bevægelsesvaner.
Analysen viser, at cyklen som transportmiddel er mest populær i de største byer og på de mindste øer. Det er måske ikke så overraskende. I København, Aarhus og Odense er bebyggelsen tæt og transportafstandene korte i sammenligning med tyndt befolkede kommuner med pendlertradition.
Mere overraskende er det, at interessen for at cykle i fritiden hverken afhænger specifikt af geografi eller antallet af cykelstier, men i højere grad af socioøkonomisk baggrund og en kombination af flere faktorer, hvor trygge veje med cykelstier kun er én.
- Rapporten kan forhåbentlig blive et værktøj for kommunerne. Det handler ikke kun om infrastruktur, men også bredere byplanlægning, fortæller professor Bjarne Ibsen, der er en af forskerne bag analysen “Cykling i Danmark”.
Abonnenter på Kommunen.dk kan læse hele historien her
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.