Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vestegnen slutter sig til Omegnskommunerne

Efter 15 år som selvstændigt netværk har de seks kommuner i Vestegnssamarbejdet valgt at fusionere med et styrket Omegnskommunernes Samarbejde (OS)

Lillebror fusionerer med storebror. Vestegnssamarbejdet, der består af seks kommuner, har valgt at lade sig indlemme i Omegnskommunernes Samarbejde (OS), hvor de seks kommuner allerede indgår i et samarbejde med ni andre.

OS har for ganske nylig besluttet at styrke samarbejdet, og Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) er valgt til ny formand. Han er i øvrigt også formand for Vestegnssamarbejdet:

- Der er et stort sammenfald mellem opgaverne i de to netværk, så vi synes, det mest fornuftige er at satse på det store samarbejde i stedet for at køre to næsten parallelle organisationer. Med den nye model for OS kommer vi til at indgå i et mere forpligtende netværkssamarbejde, hvor hver kommune er parat til at afsætte penge til bestemte indsatsområder, fortæller Ole Bjørstorp med henvisning til en ny handlingsplan for Omegnskommunernes Samarbejde, der skal give netværket større gennemslagskraft:

- Med over en halv million borgere i ryggen får vores synspunkter større tyngde. Størrelsen betyder også, at vi bliver en pendant til København, og vi kan på den måde bidrage til en mere afbalanceret debat om udfordringerne i hovedstadsområdet, siger formand Ole Bjørstorp.

Omegnskommunernes Samarbejde har i den aktuelle debat om betalingsringen vist, at der er vægt bag synspunkterne. De 15 kommuner gik ud med en fælles kritik, og den har haft stor gennemslagskraft i både pressen og på Christiansborg.

mou

Fakta om Omegnskommunernes Samarbejde (OS):
OS består af de 15 kommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Gladsaxe, Egedal, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.
OS repræsenterer mere end 540.000 borgere og har eksisteret siden 2006.

Fakta om Vestegnssamarbejdet før og efter fusionen:
Samarbejdet har eksisteret siden 1997 og består nu af kommunerne Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk. Høje-Taastrup valgte at trække sig fra samarbejdet ved årsskiftet 2011/2012.

Det er tanken at videreføre så meget som muligt af alt det, der gennem årene er skabt i Vestegnssamarbejdet til OS, herunder igangværende projekter.

Kommunerne i Vestegnssamarbejdet skal ikke længere betale via et kontingent, men i forhold til de projekter, der bliver sat i gang. Sekretariatet for Vestegnssamarbejdet, der er placeret i Ishøj Kommune, bliver nu sekretariat for OS.