DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Venstre-udbrydere går med i ny lokalliste i Odsherred

Nyt Odsherred får fra starten tre byrådsmedlemmer, to eks-V og en fra Odsherredlisten. Alle erklærer sig "herligt fri" af partipolitik.
2. MAR 2021 6.15
TEMA: KV21

ODSHERRED: To udbrydere fra Venstres byrådsgruppe går sammen med Odsherred Listens ene og stifter en ny lokalliste ved navn Nyt Odsherred, skriver sn.dk. Den nye liste får fra starten tre byrådsmedlemmer.

Helge Fredslund og Erik Winther nåede dermed kun at være løsgængere i få dage. Det tredje byrådsmedlem for Nyt Odsherred, Leif Egholm, der blev valgt for Odsherred Listen ved KV17, ventes at blive gruppeformand for det nye parti, skriver sn.dk.

Nyt Odsherred ventes at indtræde i konstitueringsaftalen fra KV17 i stedet for Odsherred Listen. Det får dog ingen praktisk betydning, mener borgmester Thomas Adelskov (S), der henviser til den korte tid frem til KV21 som begrundelse for ikke at ændre på udvalgsfordeling og lignende.

Foruden de to byrådsmedlemmer, der forlod partiet i sidste uge, bidrager Venstre også med et tidligere byrådsmedlem, Karina Vincentz, der blev valgt ved KV13, men ikke genopstillede ved KV17. Efterfølgende blev hun to gange vraget som Venstres borgmesterkandidat ved KV21, anden gang var i sidste uge, efter at den, der i 2018 vandt kampafstemningen over hende, trak sig for godt en måned siden.

Hun bliver nu i stedet borgmesterkandidat for Nyt Odsherred, som også har flere tidligere baglands-venstrefolk blandt medlemmerne. Den nye liste erklærer sig dog "herligt fri af partipolitiske hensyn".