Det spørgsmål bør danske boligejere ifølge Allan Malskær, formand for Parcelhusejernes Landsforening, stille sig selv. Boligejerne står typisk med problemet og regningen, når forsikringsselskaberne kun delvist erstatter for skader.
Velholdte kloakker bliver mere og mere vigtigt, fordi klimaet bliver mere og mere ekstremt. Kraftig nedbør, der før var en 100-års begivenhed, kan i fremtiden meget vel komme med kun 10 til 15 års interval.
Spildevandkomiteen har netop slået fast, at kommunerne bør opgradere kloak- og afvandningssystemer til at kunne aflede 30 pct. mere. Der er ingen krav om at anbefalingerne skal følges, selv om der er tradition for, at kommunerne gør det.
KL vil ikke umiddelbart gribe ind og sikre, at kloakkerne i hele landet er af god standard. Kontorchef for Teknik og Miljø Eske Groes peger på, at kommunerne venter på bedre rettesnore fra Energi- og Klimaministeriet om, hvor meget regn der kommer, før man begynder at tage fat.
Han tilføjer over for Ingeniøren, at Klimakommissionens strategirapport ikke stærkt nok betoner, at der er brug for en overordnet strategi på området.
Karsten Friis, funktionschef ved Dansk Vand- og Spildevandsforening mener, at staten bør udstikke overordnede krav til kloaknettet, mens kommuner og forsyninger skal stå for de praktiske løsninger.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.