DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Varde overskrider mål for unge på erhvervsuddannelser

KORT NYT19. MAR 2021 7.50

VARDE: Der har længe været nationalt fokus på at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne efter folkeskolen. Det nationale mål hedder 30 pct. af eleverne, men i Varde er man nu allerede længere end målsætningen efter flerårig stigning, oplyser Varde Kommune.

Den årlige opgørelse fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Varde viser, at 32,2 pct. af eleverne der har fuldført 9. eller 10. klasse har valgt en erhvervsuddannelse som første prioritet. I 2018 lå andelen på 28,1 pct. Stigningen kommer efter en længere kommunal indsats. At den har båret frugt, glæder Peder Foldager (V), der er formand for Udvalget for Børn og Læring.

- Det er fantastisk, at vi er nået helt op på 32 pct. Det er langt højere, end jeg turde håbe på. Vi høster nu frugterne af indsatsen hos blandt andet erhvervsplaymakeren og UU-vejledningen samt andre projekter igennem Ungdomsskolen som projektet “Alle unge skal med”.  Vi har desuden styrket indsatsen yderligere med ansættelsen af en erhvervsguide, siger Peder Foldager.

mh