Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vandselskaber udvikler fælles dataplatform

KORT NYT20. APR 2020 10.32

AARHUS: Aarhus Vand og VandCenter Syd udvikler sammen med softwarevirksomheden Systematic en fælles dataplatform, der skal samle data på tværs og bane vej for videreudvikling af en digital vandsektor. Det oplyser Aarhus Vand i en pressemeddelelse.

Danske vandselskaber indsamler og anvender i forvejen meget data i deres daglige virke med vandforsyning, spildevandshåndtering og klimatilpasning, men en af de store udfordringer er imidlertid, at data ligger spredt ud over forskellige data-øer, hvilket gør det problematisk at bringe dem effektivt i anvendelse. Derfor vil Aarhus Vand, VandCenter Syd og softwarevirksomheden Systematic samle dem.

- Nogle af de udfordringer, som vandselskaber over hele landet arbejder med, er de stigende regnmængder, forurening af grundvandet og arbejdet med at drive den grønne omstilling. Alt sammen områder, hvor en fælles dataplatform kan få afgørende indflydelse og bidrage til fælles løsninger. Det betyder, at vi kan skabe nye ydelser og løsninger til kunderne, siger Anders Hansen, IT og digitaliseringschef hos VandCenter Syd.

eo