DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Vallensbæk bygger cradle-to-cradle

Vallensbæk bygger cradle-to-cradle

Daginstitutionen Amalieparken bygges som første danske byggeri med sten af naturprodukter, der kan genanvendes og skaber godt indeklima

VALLENSBÆK: Institutionen Amalieparken, de ska stå klar 1. marts, består af seks 'kuber', som bindes sammen af fællesarealer i et helt særegent design, oplyser kommunen.

I kuberne får børnene deres daglige gang på stuerne, og fællesområderne kan bruges til leg og bevægelse - eller mindre grupper kan arbejde med fx malerværksted.

Det er tanken, at børn og personale i samarbejde navngiver deres stue. Inde i kuberne, hvor stuerne bor, er gulvene beklædt med træ, hvilket giver en rigtig god og dæmpet akustik.

I stueplan, hvor vuggestuerne har hjemme, er der liggehal til sovekrybber integreret i bygningen, så man ikke skal ud, når børnene skal til eller fra middagslur.

Bæredygtigt byggeri
Daginstitutionen er som det første byggeri i Danmark bygget med sten af naturprodukter. Det vil sige, at byggematerialet kan genanvendes, og derfor har det fået den særlige internationale 'Cradle-to-cradle' certificering.

Byggestenene har samtidig den fordel, at de giver et lavt energiforbrug og et godt indeklima. Daginstitutionen er derfor et lavenergihus i energiklasse A, hvilket svarer til mærkningen på fx køleskabe og lignende.

Huset er indrettet med CO2-styret ventilation og dagslysreguleret belysning, der både gavner energiforbrug og indeklima. Både i stueplan og på 1. sal er der indrettet garderoberum, der samtidig fungerer som forvoksede tørreskabe. Energien til den helt særlige ventilation i dette rum er hentet fra det eksisterende ventilationsanlæg og belaster derfor ikke klimaet og energiregningen unødigt.

Udfordrende legeområde
Legeområdet ved Amalieparken er delt i et område for de mindste og et for de største. Begge er spændende og udfordrende områder, der er anlagt med cykelbane, træinstrumenter, vandbane, bakker og terræn, der giver børnene en fornemmelse af at kunne have deres egne private rum samtidig med, at personalet kan beholde et godt overblik. Legepladsen har også udfordrende klatreredskaber, og faldunderlaget herunder er - helt i byggeriets bæredygtige ånd - anlagt med materiale fra genanvendte gummisko.

ka