DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Usserød Å skal danne skole

Usserød Å skal danne skole

2,7 mio. kr. skal sætte skub i klimatilpasningssamarbejdet mellem kommuner, forsyningsselskaber og andre aktører
13. APR 2012 9.53

En effektiv indsats for klimatilpasning kræver et godt samarbejde mellem kommuner, forsyningsselskaber og grundejerforeninger. Derfor er der på finansloven afsat en pulje på 2,7 mio. kr., der skal hjælpe med at finansiere samarbejdet mellem de aktører, der arbejder med klimatilpasning. Pengene er et engangsbeløb, der kan søges nu, lyder det fra Miljøministeriet.

- Når vi skal løse udfordringerne med flere kraftige regnskyl, for bl.a. at undgå oversvømmelser i folks kældre, skal det ske i fællesskab. Problemerne skal ikke bare skubbes videre til naboen eller nabokommunen. Den nye pulje til tværgående samarbejde på klimatilpasningsområdet skal sætte skub i samarbejdet, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Ved at koordinere og samarbejde om klimaindsatsen kan man undgå, at en kommune eksempelvis leder vandet hurtigt fra et areal ned til en å for at sikre mod voldsomme regnskyl – blot for at oversvømme nabokommunen.

Gode erfaringer
Puljen på 2,7 mio. kr. kan søges af alle aktører, der arbejder med klimatilpasning, så længe det er til et tværgående samarbejdsprojekt.

- Hvis man kigger på Usserød Å i Nordsjælland, som jeg netop har besøgt, kan man se, at det nytter at tænke i tværgående løsninger. Åen var ramt af store oversvømmelser i både 2007 og 2010, men Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal kommuner satte sig ned med forsyningsselskaberne og fik lavet en holdbar klimatilpasningsplan for området. Det kan være til inspiration for mange, siger Ida Auken.

ka