DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Undskyldning får Jammerbugt til at droppe injuriesag

Forlig betyder, at beskyldninger i sag om tvangsfjernelse trækkes tilbage.

JAMMERBUGT: Et forlig betyder nu, at Jammerbugt Kommune trækker et søgsmål mod en borger tilbage.

Borgeren, som er uddannet pædagog og kandidat i lærings- og forandringsprocesser og betegner sig selv som forandringsagent, beskyldte kommunen og en række navngivne medarbejdere for ulovlig sagsbehandling i forbindelse med en tvangsfjernelsessag.

Det fik kommunen til - som mandat for fire politikere og 12 nuværende og tidligere ansatte - at anlægge søgsmål på grund af injurierende udtalelser.

Trækkes tilbage

Ifølge det indgåede forlig erklærer forandringsagenten nu, at de ytringer og beskyldninger, som hun 21. februar 2019 fremsatte mod medarbejdere og politikere, var uberettigede og grundløse, hvorfor hun uforbeholdent har trukket sine ytringer og beskyldninger tilbage. Samtidig har hun undskyldt over for de omtalte personer og beklaget enhver gene og uret, hun måtte have forvoldt med sine uberettigede og grundløse beskyldninger, oplyser kommunen.
 
Jammerbugt Kommune erklærer sig tilfreds med forliget, da det langt er at foretrække frem for at skulle indgå i en retssag mod en borger.

Samtidig understreger kommunen, at den som arbejdsgiver er forpligtet til at reagere, når kommunens medarbejdere uberettiget kritiseres og hænges ud for deres arbejde og opgaveløsning.

ak