Kravet om en undersøgelse rejser partierne Enhedslisten, Venstre og SF nu på baggrund af Fyens Stiftstidendes blotlægning af sagsforløbet i gårsdagens avis, skriver Fyens Stiftstidende.
- Det afgørende må være, at vi finder ud, hvad der er sket. Er der nogle oplysninger, vi er blevet forholdt? Herunder også det politiske ansvar. Hvad har Anker Boye vidst, og hvornår har han vidst det? Har rådmanden tilbageholdt oplysninger, som By- og Kulturudvalget burde have fået? Det siger Venstres Lars Christian Lilleholt.
Dokumenter, som avisen er i besiddelse af, viser, at Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning med direktør Søren Bonde Hansen i spidsen senest 10. november 2008 blev bekendt med, at der var alvorlige problemer med finansieringen af musik- og teaterhuset, fordi Nykredit trak et lånetilsagn på 350 millioner kroner tilbage.
Oplysninger, som dog ikke blev forelagt politikerne før fire måneder senere, da Fyens Stiftstidende skrev om sagen. Heller ikke daværende rådmand, nuværende borgmester Anker Boye (S) blev ifølge ham selv informeret før tidligst i februar 2009. Han fastholder nemlig, at han ikke løj, da han den 26. februar 2009 oplyste, at 'så vidt jeg ved, går alt efter planen'.
Den påstand tror Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen dog ikke på. Han mener, at daværende rådmand Anker Boye var informeret af sin forvaltningsdirektør, Søren Bonde Hansen, men at borgmesteren lyver om sin viden.
Det socialdemokratiske medlem af By- og Kulturudvalget, Thomas Funding, afviser, at der er noget at undersøge.
Den nuværende by- og kulturrådmand, Jan Boye (K), vil først høre de andre partiers argumenter for en undersøgelse af sagen, inden han tager stilling. Der er møde i By- og Kulturudvalgsmødet tirsdag i næste uge.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.