Den forløbne uge blev nyhedsmæssigt præget af klimaomstilling, ikke mindst regeringens reformudspil Danmark kan mere II, hvor finansminister Nicolai Wammen lagde linien ved at erklære, at Investeringer i grøn energi vil ramme kommunale anlægsrammer.
Opgaven med at blive fri for russisk gas er nemlig vigtigere end vejprojekter, og det vil sætte sit præg på økonomiforhandlingerne, forudsagde han. Og de forhandlinger vil også skulle rumme sociale udfordringer, for 2021-regnskaberne viser nu, at Udgifter til det specialiserede socialområde er steget igen. Så KL-formand Martin Damm (V) vil diskutere serviceniveauet, meldte han ud.
Kommunerne blev i forlængelse af det grønne udspil sat til at lave varmeplaner, der kan booste fjernvarmen, inden årets udgang, og det fik den reaktion fra KL-udvalgsformand Birgit S. Hansen, at Kommuner vil have forkortet vejen til grøn fjernvarme. Vi er klar til at levere varmeplaner, men medspil fra Christiansborg er nødvendigt, lød kravet.
- Flere kommuner skal ind i kampen blev en af overskrifterne fra KL's Teknik og Miljøkonference i Odense, i kølvandet på, at regeringen vil have flere vindmøller og solcelleanlæg på land. Men for at komme i mål med regeringens mål, kræver det, at flere kommuner har modet til at træffe de nødvendige beslutninger, appellerede bl.a. Karsten Filsø (SF) fra Holstebro.
På samme konference lød en advarsel fra formanden for Den Danske Naturfond, at Biodiversitet risikerer at bliver nedprioriteret i grøn omstilling.
At Skandaleramt bro bliver 26 mio. kr. dyrere blev ugens mest læste historie, og ja, det er Inderhavnsbroen i København, som får endnu et - dyrt - kapitel. 26 mio. kr. er da en sjat.
På navnefronten vil der blive lagt mærke til, at Albertslund-politiker nu står i spidsen for Biblioteksforeningen - og i det hele taget er der flere navnenyheder i de kommunale og regionale chef- og direktørposter - find dem på Navne.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.